- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Колегія РДА: субсидії, оздоровлення дітей, робота архівного відділу

Posted By Модератор On 02.11.2018 @ 12:40 In У райдержадміністрації | No Comments

У четвер, 25 жовтня, відбулося засідання комісії райдержадміністрації під керівництвом очільника виконавчої влади району Олександра Кеніза за участі його заступників Богдана Зеленчука та Ярослава Гундяка, керівника апарату РДА Миколи Кравчука, Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича та інших членів цього колегіального органу, а також керівників структурних підрозділів РДА, підприємств, організацій, установ району, ЗМІ.

В. о. начальника управління соціального захисту населення РДА Романія Стецюк доповідала про стан надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (зі змінами)». Вона нагадала, що «Програма житлових субсидій в Україні діє з 1995 р. і її реалізація стала відчутною допомогою сім`ям з низькими доходами. Її призначають за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги або скраплений газ, тверде чи рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла, соціальних нормативів житлово-комунальних послуг, скрапленого газу, побутового палива і розміром обов`язкового відсотка платежу, визначеного у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Для окремих сімей із 1 травня 2018 р. змінилися умови призначення субсидій. Ще одні нещодавні зміни передбачають право на допомогу для тих родин, в яких опалювальна, а не загальна площа житла, не перевищує 120 м. кв. для квартири та 200 м кв. для індивідуального будинку.

За наявності умов, коли житлову субсидію не призначають на загальних підставах, рішення про призначення чи відмову в її призначенні приймає спеціальна комісія. Протягом січня-квітня ц. р. на її розгляд представили 1027 заяв субсидіантів, з них ніхто не отримав відмови. Протягом травня-вересня звернувся 1461 субсидіант, із них по 101 заяві комісія відмовила у наданні субсидій.

Позитивно Романія Стецюк відгукнулася про співпрацю з уповноваженими органів місцевого самоврядування, а також працівниками нещодавно відкритого управління надання адміністративних послуг. Проблемним залишається нарахування субсидій особам, рідні яких тимчасово перебувають за кордоном. Колегія щодо цієї проблеми звернулась до органів центральної влади. Прийняли і ще декілька рішень щодо своєчасного призначення субсидій на опалювальний період 2018-2019 рр. відповідно до чинного законодавства; виплати частини невикористаної внаслідок економії споживання енергоресурсів житлової субсидії за попередній опалювальний період; забезпечення роботи державних соціальних інспекторів у частині здійснення контролю за правильністю призначення субсидій та перевірки достовірності і повноти поданої інформації про доходи та майновий стан громадян тощо.

На час проведення колегії, за словами доповідача, тривав тільки прийом документів (заяв і декларацій), призначення розпочнуть після отримання програмного забезпечення.

Із другого питання інформувала головний спеціаліст відділу молоді та спорту РДА Мар`яна Ткачук, охарактеризувавши хід виконання розпорядження райдержадміністрації від 22 травня 2018 р. № 117 «Про забезпечення у районі організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 р.». Як вона зазначила, діти Надвірнянщини відпочивали в обласних, всеукраїнських та міжнародних таборах. Оздоровили більше тисячі юних краян із пільгових категорій, на це спрямували 198,2 тис. грн. з районного бюджету.

Завершальне питання порядку денного засідання колегії РДА – «Про роботу архівного відділу райдержадміністрації за 9 місяців 2018 р.». Керівник цього структурного підрозділу Мар`яна Грицків поінформувала, що до архівного відділу цьогоріч надійшло 550 запитів соціально-правового характеру, виконано 540, з них 502 – із позитивним результатом, 38 надіслано рекомендації звернутися за місцем знаходження документів в інші підприємства, установи та організації.

Довідку про роботу архівного відділу колегія взяла до уваги, обговоривши поточні організаційні проблеми, і прийняла відповідне рішення.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/11/kolehiya-rda-subsydiji-ozdorovlennya-ditej-robota-arhivnoho-viddilu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.