- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянське управлінні ГУ ДФС в Івано-Франківській області повідломляє:

Posted By Модератор On 27.11.2018 @ 10:52 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Від платників Надвірнянського району надійшло майже 807 млн. грн. податкових платежів

Як повідомив начальник Надвірнянського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк, за 10 місяців поточного року платники Надвірнянщини забезпечили надходження до бюджетів усіх рівнів у розмірі 806,9 млн грн., що на 154,6 млн.грн. більше минулорічного.

Із загальної суми надходжень до Державного бюджету спрямовано 579,2 млн грн, що на 103,7млн грн більше, ніж у січні-жовтні минулого року.

До місцевого бюджету надійшло 227,7 млн грн. У порівнянні з минулим роком надходження зросли на 51 млн грн.

Сума надходжень від податку на доходи фізичних осіб склала понад 195,3 млн грн., що на 30,56 млн грн. перевищує минулорічний показник.

Суб’єкти господарювання Надвірнянського району, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 19,4 млн. грн. єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 3,7 млн грн.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 220,5 млн. грн., що на 52,3 млн. грн. більше, ніж у січні-жовтні 2017 року.

Внесок у Пенсійний фонд від платників Надвірнянщини перевищив 220 млн. грн.

Упродовж десяти місяців цього року працедавці Надвірнянщини спрямували на соціальні потреби 220,5 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 52,3 млн. грн. перевищує минулорічні надходження.

За жовтень місяць поточного року надходження внеску становлять 23,8 млн.грн., проти15,7 млн грн. у жовтні минулого року.

Нагадуємо, що відповідно до вимог Розпорядження Кабінету Міністрів від 0509.2018р.№649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» з 5 жовтня цього року проводяться комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення.

Сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску – 819,06 грн.

Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців міста. А це, в першу чергу, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням.  Тому, вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах», сумлінно ставились до своєчасної виплати заробітної плати та сплати ЄСВ.

Платники Надвірнянщини сплатили до бюджетів місцевих громад майже 228 млн. грн.

Як повідомив начальник Надвірнянського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк, за десять місяців поточного року до бюджетів місцевих громад надійшло 227,7 млн. грн. податків і зборів. Це на 51,7 млн.грн. більше минулорічного показника. При цьому, за жовтень 2018 року до місцевих бюджетів надійшло 24,6 млн. грн., що на 7,6 млн. грн. більше ніж у жовтні 2017 року.

За словами посадовця, основним джерелом надходжень до місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. За січень-жовтень 2018 року зібрано 146,2 млн. грн. цього податку, що на 22,6 млн. грн., більше ніж за аналогічний період минулого року. При цьому, за жовтень п.р. сума надходжень ПДФО склала 15,2 млн. гривень.

 «Також спостерігається суттєве збільшення надходжень єдиного податку. Так, за 10 місяців поточного року бізнес району перерахував до місцевих бюджетів 19,4 млн.грн. цього платежу, що на 3,7 млн. грн. більше ніж минулоріч, – зазначив Василь Гнатюк. – Зросли й суми земельного податку та орендної плати. Якщо у січні-жовтні 2017 року було сплачено понад 22,9 млн. грн., то у цьому році надходження від користування землею за 10 місяців склали 24,6 млн.грн.».

Окрім зростання сумлінності платників, на суттєве збільшення сум ПДФО вплинуло

Ухвалене цього року Урядом розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядуванн комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

До місцевих бюджетів Надвірнянщини надійшло майже 28 млн. грн. майнових податків

Упродовж десяти місяців цього року місцеві бюджети Надвірнянського району від землекористувачів, власників нерухомості та елітного транспорту отримали 27555 тис. грн. майнових податків, що на 2775 тис. грн.,більше, ніж торік.

Найбільша питома вага у структурі надходжень майнових податків традиційно належить платі за землю. Цього року землевласники та землекористувачі – громадяни поповнили бюджети сіл, селищ та міста на 24650 тис. грн., що на 1784 тис. грн. перевищує минулорічні показники.

Від власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості місцеві бюджети отримали 2291 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 412 тис. грн. перевищує показники минулого року.

Власники автівок класу «люкс» поповнили бюджети на 82 тис. грн., що на 47 тис.грн. більше аналогічного періоду минулого року. В Надвірнянському управлінні ГУ ДФС нагадують, що громадянам, які отримали податкові повідомлення-рішення з податку на нерухомість, плати за землю та транспортного податку, необхідно сплатити нараховані суми протягом 60 днів з дня отримання. У разі порушення термінів сплати податку до платників застосовуватимуться фінансові санкції у вигляді штрафу в сумі від 10 до 20% несвоєчасно сплаченої суми податку.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/11/nadvirnyanske-upravlinni-hu-dfs-v-ivano-frankivskij-oblasti-povidlomlyaje/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.