- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вшанування художника Гуцульщини у Делятині

Posted By Модератор On 27.11.2018 @ 11:22 In Новини | No Comments

16 листопада ц. р. у селищі Делятині урочисто відкрито пам’ятну таблицю уродженцеві Делятина, художникові світової слави Фридерику Паутчу.

Святкові урочистості розпочалися мелодійним звуком трембіти делятинця Миколи Павука. Пам’ятну таблицю відкрили Делятинський селищний голова об’єднаної територіальної громади Богдан Клим’юк і президент товариства співпраці Польща-Україна «Надвірна» Адам Кархер. Чин освячення таблиці провів отець-мітрат храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у смт. Делятині Богдан Іванюк. До присутніх звернулися голова Делятинської селищної ради ОТГ Богдан Клим’юк і голова Надвірнянської РДА Олександр Кеніз.

Про творчий шлях і спадщину творця гуцульських портретів і пейзажів розповіла старший науковий співробітник Яремчанськогого музею етнографії та екології Карпатського краю Світлана Флис. Президент товариства співпраці Польща-Україна «Надвірна» Адам Кархер подякував делятинцям за вшанування пам’яті Фридерика Паутча і подарував їм копію його картини «Гуцул на коні».

За творчу працю з увіковічення гуцульської мистецької й етнографічної спадщини на Делятищині заступник голови Надвірнянського відділення Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Ігор Андруняк нагородив директора Делятинського краєзнавчого музею Андрія Мисюка відзнакою товариства «Золотий топірець».

Про творчу працю Фридирика Паутча надрукувала статтю «Із Делятина через Львів з думками про Краків» газета «Народна Воля» у числі 113-115 від 2 листопада 2018 р.

Ігор АНДРУНЯК,

член Національної

спілки краєзнавців України.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/11/vshanuvannya-hudozhnyka-hutsulschyny-u-delyatyni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.