- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Виконують місію – зберегти і примножити надбання культури

Posted By Модератор On 16.11.2018 @ 14:02 In Культура,Професійне,Свята | No Comments

Минулої п`ятниці своє професійне свято відзначили працівники культури та аматори народного мистецтва. Минув тиждень, але швидкоплинна семиденка не стерла позитивних вражень. Навпаки, доброзичлива атмосфера, витончені творчі подарунки, отримані нагороди, усвідомлення важливої місії галузі культури у розвитку України стали тією «ланцюговою реакцією», яка все більше набирає обертів для стимулювання щоденної праці.

Ганна-Халак,-Дарія-Гринішак [1]Працівники культури Надвірнянщини, яких шанобливо називають культурною родиною, славляться своїми здобутками на малих і великих фестивальних сценах, перемогами у різного рівня конкурсах, про які ми постійно інформуємо на сторінках нашого часопису. Вони вкладають свій Богом даний дар, досвід і вміння у проведення святкових заходів з нагоди державних свят і визначних історичних дат, плекають таланти юних краян, вшановують людей різних професій. Завжди на творчому олімпі й у відзначенні свого професійного свята.

Цього разу знову обрали незвичний формат, креативно поєднавши привітально-офіційну частину із музично-пісенною не на сцені, а в затишному відпочинковому закладі.

З любов`ю щирою сьогоднішнє вітання

Хай в серці Вашому залишить гарний слід!

Найкращі, наймиліші побажання,

Що йдуть з добром та ласкою, прийміть!

Ці віншувальні рядки – одні із перших, які стали своєрідним епіграфом, адресувала своїм колегам ведуча і сценарист, провідний методист районного будинку культури Ганна Халак, яка свого часу очолювала відділ культури РДА і знає усі його злети та повсякденні потреби. Привітальну естафету перейняла відома у краї солістка Леся Гайдаш із Гаврилівки, депутат Переріслянської сільської ради ОТГ.

директор-і-зав-відділу-куль [2]

Працівники галузі культури та аматори народного мистецтва зберігають, розвивають і відтворюють безцінні духовні скарби нашого народу. Культура незримою силою формує національну єдність, робить нашу державу неповторною та впізнаваною у світі. І все – завдяки тим людям, котрі бережуть джерела духовності і наповнюють їх творчими здобутками сьогодення.

Це добре усвідомлюють і цінують керманичі району і міста Надвірна. Зокрема, перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук авторитетно заявив, що на галузі культури економити не можна. Заступник голови районної ради Ігор Писклинець підкреслив, що без культури не було б нашої держави. Необхідно враховувати досвід сусідніх європейських країн, які недостатньо фінансували цю галузь і тепер відчувають проблеми з її відродженням. Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович переконаний у необхідності консолідації усіх гілок влади для розвитку галузі культури, адже вона є певною ідеологічною основою країни.

Володимир-Остап`юк-із-донеч [3]

Представники влади вручили грамоти районної ради, райдержадміністрації та міської ради працівникам закладів культури району – Ірині Гордійчук і Галині Пуканюк (с. Пнів), Уляні і Любомирові Боднарукам (с. Гвізд), Мирославові Кузіву (с. Камінне), Яремі Павлику (РБК). Почесну привітальну і нагороджувальну місію продовжили начальник відділу культури РДА Олександр Зварчук та директор районного будинку культури Іван Романюк. Грамоти відділу культури РДА отримали: Людмила Йосипенко і Уляна Пилип`юк (Молодківський СБК), Катерина Іванюк і Світлана Ців`юк (Гвіздський СБК), Галина Гресько (РБК) і Галина Легка (Цуцилівський СБК). Нагород управління культури, національностей і релігій ОДА удостоєні керівники РБК Іван Романюк та народного муніципального оркестру народної музики «Аркан» Сергія Орла Володимир Остап`юк. Олександр Зварчук коротко підсумував роботу закладів культури, акцентував на покращенні матеріально-технічної бази із переходом їх в оперативне управління відділу культури РДА, зокрема, придбанні звуко-підсилювальної апаратури та ін. Іван Романюк наголосив на співпраці із районною і міською владою, яка не залишається осторонь проблем клубних закладів.

Безимени-1 [4]

Не менший урожай вдячних оплесків зібрала голова профспілкового комітету працівників культури району Дарія Гринішак, яка вручила грошові винагороди. Незмінний профспілковий лідер заслужила поваги серед колег ще й тим, що знає проблеми їхніх родин і по можливості допомагає у вирішенні, сприяє організації різних заходів для обміну досвіду та відпочинку. Спільні вересневі поїздки залишили теплий спомин, що засвідчило, зокрема, гумористичне слово художнього керівника Молодківського народного дому Уляни Пилип`юк.

Добрим словом згадали творчі династії Орлів, Дем`янівих, Кузівих, Легкої, Ців`юк, родини Ровенків, Боднаруків, Самуляків та ін. А молода родина Володимира Остап`юка подарувала присутнім декілька музичних сувенірів. Щирими пісенними й гумористичними сувенірами привітали колег також Ірина Гордійчук, Галина Пуканюк, подружжя Боднаруків та ін. А головний спільний подарунок від організаторів свята – відчуття справжньої Надвірнянської культурної родини, якій нема і не буде переводу.

Не секрет, що генератором ідей майже всіх заходів районного рівня, його сценаристами і постановниками є провідні методисти РБК: заслужений працівник культури України Любов Орел, Ганна Халак, Валентина Лисюк і Дарія Гринішак під керівництвом директора РБК Івана Романюка. Їм, як багаторічним шанувальникам нашого часопису, і всім працівникам галузі культури Надвірнянщини бажаємо, щоб віночок щастя сплітали зорі на многії літа!

Орися СПІВАК «Народна Воля»

Світлини Романа ГЛОДАНА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/11/vykonuyut-misiyu-zberehty-i-prymnozhyty-nadbannya-kultury/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/11/Ганна-Халак-Дарія-Гринішак.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/11/директор-і-зав-відділу-куль.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/11/Володимир-Остапюк-із-донеч.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/11/Безимени-1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.