- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вимагайте легальної зарплати

Posted By Модератор On 16.11.2018 @ 13:48 In Акцент | No Comments

Працівник, який отримує зарплатню у «конверті», стає повністю беззахисним перед роботодавцем. Усну домовленість жодним чином не фіксують юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне, і доти, доки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів підтвердження дійсного розміру своєї зарплати та страхового стажу.

зарпл [1]

Ухиляючись від оформлення трудових відносин із найманими працівниками роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняного, дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу з безробіття, гарантії за колективним договором, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення, а також державні гарантії у вигляді субсидій на житлово-комунальні послуги.

Тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним, а бюджет Пенсійного фонду матиме стабільні надходження для своєчасного фінансування пенсійних виплат. Суспільство має зрозуміти, що альтернативи легальній заробітній платі немає. Вимагайте від своїх роботодавців офіційного оформлення трудових відносин та виплату зарплати відповідно до законодавства – прозоро і чесно, не погоджуйтесь на неповну зайнятість та виплати у «конвертах».

Ірина РОСІНСЬКА,

заступник начальника фінансово-економічного відділу

Надвірнянського об’єднаного управління ПФУ

Івано-Франківської області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/11/vymahajte-lehalnoji-zarplaty/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/11/зарпл.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.