- Народна Воля - http://volya.if.ua -

ЮВІЛЕЙНА МОЛИТВА

Posted By Модератор On 30.11.2018 @ 14:41 In Новини | No Comments

Покровонька щиро й привітно

Вкрива нас своїм омофором.

Бо в серці її радість квітне,

Коли бачить діток довкола.

За вікном листопад. Земля поступово вкривається чистим непорочним білим дивом. Все навкруги завмерло, ніби в очікуванні якогось дива.

… А диво відбувалось у стінах Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст., де розташована каплиця Покрови Пресвятої Богородиці. Тут відправили молебень, присвячений 10-літтю з часу проведення першого молебня. Саме 17 листопада 2008-го жителі села, учні, вчителі зібрались на першу молитву у каплиці.

… У коридорі мертва тиша. Всі присутні покірно схилили голови, вслухаючись у цілющі слова молитви. Дитячі голоси чисто і світло виводили: «Пресвятая Богородице, спаси нас…». Здавалось, що цей спів злітає у небо, прославляючи покровительку і заступницю нашої школи.

Учні 7-Б класу Андрій Гаврильчук, Віталіна Гуменяк, Василь Пітчук, Аліна Бориняк, 5-Б класу – Ольга Ткачук, Марія Вінтоняк, Соломія Лісничук, 6-Б класу – Дарина Гирилюк і Наталія Дзембак у віршованій формі розповіли про історію створення каплиці та подякували меценатові Михайлові Цимбалюку, і всім, котрі причетні до того, щоб у стінах школи лунали щирі багатоголосі слова молитви. А дівчата 5-6-х класів Єва Вінтоняк, Аліна Типусяк, Соломія Лісничук та Наталія Дзембак виконали духовну пісню.

Молебень відправляли отці Олексій Гуляк та Олексій Градюк і диякон Іван Градюк. У цьому християнському дійстві взяли участь начальник відділу освіти РДА Степан Северилов та методист Надвірнянського РІМЦ Галина Ботулінська. Дирекція школи у знак подяки подарувала гостям духовну літературу. Гості висловили свої враження від побаченого та почутого, як учні нашої школи у смиренні, молитовно склавши рученята, складали подяку Покрові Пресвятої Богородиці.

Парасковія Лахва-Гуцинюк,

учителька Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/11/yuvilejna-molytva/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.