- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Чому влада приймає рішення, потрібні 4 роки тому?

Posted By Модератор On 07.12.2018 @ 12:45 In Політика | No Comments

Введення воєнного стану в 10-ти областях України звужує конституційні права українців та виглядає як авантюра Президента Порошенка, який боїться втратити владу. Про це заявляє один із лідерів РНС, кандидат у Президенти, народний депутат України Юрій Дерев’янко.

Він зазначив, що не голосував за впровадження воєнного стану. «Вся процедура, яка проведена в парламенті, і позиція президента, і навіть позиція Турчинова як секретаря РНБО, більше була схожа на велику аферу. Вона полягає в тому, що в 10-ти областях України фактично є суттєві ризики звуження прав людей. Незважаючи на те, що президент усно пообіцяв, що ці ризики не будуть впроваджуватись», – заявив Дерев’янко.

Він підкреслив, що згідно з воєнним станом обмежуються конституційні права на такі сфери: недоторканність житла; таємниця листування, телефонних розмов; заборона на втручання у приватне життя; свобода пересування і місця проживання; свобода слова і думки; вибори і референдум; право зборів і мітингів; право власності; право на підприємницьку діяльність; право на працю; право на страйк; право на освіту.

Дерев’янко підкреслив, що будь-які акції протесту також категорично заборонені. «На п’ятому році панування Порошенка ми бачимо ситуацію, що людина, яка мала підтримку більше 50% по всій країні, зараз скотилась до свого внутрішнього страху з антирейтингом 75% і рейтингом підтримки 5%, до того, що взагалі може втратити владу, і як наслідок – може втратити свої гроші і свободу», – заявив Юрій Дерев’янко. Він нагадав, що в інтерв’ю «Українській правді» ще влітку генпрокурор Луценко говорив, що він піде з посади, якщо «гарячі голови» з оточення Порошенка діятимуть неконституційно і намагатимуться врятувати владу Порошенка введенням воєнного стану.

«7 листопада тихо уряд прийняв постанову про порядок евакуації людей у випадку введення воєнного стану. Ми дуже швидко, незрозуміло, яким чином приймаємо бюджет», – розповів нардеп про перебіг подій. За його словами, Порошенко не хоче входити в цю комунікацію, виходить з парламенту, забирають його прапор. Він виходить у прямий ефір до українського народу і говорить, що вирішив ввести на 30 днів воєнний стан. Хоча РНБО всю ніч обґрунтовувала, що треба вести на 60 днів і на всій території Україні, не пояснюючи причини в парламентсько-президентській країні і не переконуючи нас у цьому», – обурився Дерев’янко. Замість того, щоб засвідчити все юридично, Президент говорить громадянам України, що їхні права не будуть порушені.

Він переконаний, що Порошенко мав обмежити не лише кількість областей, а чітко юридично зафіксували, в якій області які права обмежать. «Питання державної безпеки, оборони – це пріоритетні питання. А питання аферизму – те, що штовхає перелякану людину, він хоче у страх завантажити всіх українців. Тому що це відволікає всіх нас від питань, які є в країні», – підсумував Дерев’янко.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 днів у 10-ти областях: Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області, повідомляє прес-служба народного депутата України Юрія Дерев’янка.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/12/chomu-vlada-pryjmaje-rishennya-potribni-4-roky-tomu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.