- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Комбатантам УПА надали статус учасників бойових дій

Posted By Модератор On 21.12.2018 @ 12:06 In Акцент | No Comments

Верховна Рада України ухвалила зміни до законопроекту №8519 «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті. Документ після кількох невдалих спроб підтримали 236 нардепів.

Згідно з законом статус учасника бойових дій надають особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті. Зокрема, у складі Української повстанської армії, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) «Поліська Січ», Української народної революційної армії (УНРА), озброєних підрозділів Організації українських націоналістів.

Дію Договору про дружбу між Україною та Росією припинено

Верховна Рада ухвалила закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією», внесеного на розгляд Президентом України Петром Порошенком. За його ухвалення проголосували 277 народних депутатів. 10 грудня Президент України Петро Порошенко підписав цей закон, він набув чинності з наступного дня після опублікування.

Згідно із законом з 1 квітня 2019 року припиняється дія Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією, учиненого 31 травня 1997 року в Києві та ратифікованого Верхов­ною Радою 14 січня 1998 року. У законі вказується, що припинення дії договору зумовлено збройною агресією Росії проти України, що становить істотне порушення цього договору.

Припинення дії договору звільняє Україну від будь-якого зобов’язання щодо його виконання і не впливає на права, зобов’язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання названого договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.

За матеріалами сайту ВРУ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/12/kombatantam-upa-nadaly-status-uchasnykiv-bojovyh-dij/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.