- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Пнівській школі встановлено пам’ятну дошку Юрію Головченку

Posted By Модератор On 14.12.2018 @ 12:26 In Пам`ять і шана | No Comments

Минулого четверга, 6 грудня, коли в Україні відзначили День Збройних сил, у Пнівській ЗОШ І-ІІІ ст. відкрили пам’ятну дошку учаснику АТО, колишньому учневі цього навчального закладу Юрію Головченку, який загинув у бою з російським агресором 13 жовтня 2017 року.

головченко [1]

Вшанувати пам’ять Героя зібрався численний шкільний колектив на чолі із директором Олегом Фединяком, Пнівський сільський голова Василь Гладиш, керівник апарату РДА Микола Кравчук, методист інформаційно-методичного центру відділу освіти РДА Галина Ботулінська, учасники бойових дій Юрій Остапчук, Олег Туєшин, Володимир Свідрак, Василь Сіщук та начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції, оборонної і мобілізаційної роботи апарату РДА Андрій Левицький.

мама [2]

Ініціаторами встановлення меморіальної дошки виступили учні школи, їх у цьому підтримало керівництво школи та сільської ради. – Наш Герой, односельчанин Юрій Головченко віддав життя за те, щоб ми могли спокійно жити, працювати, навчатися, – відзначив Василь Гладиш. Він висловив найщиріші слова вдячності матері Юрія Оксані і мовив про необхідність шанувати подвиг новітнього покоління воїнів московсько-української війни. Юрій Остапчук, сказавши про гіркоту від втрати бойових побратимів, висловив найщиріші слова вдячності дирекції та учням навчального закладу і керівництву сільської ради за те, що шанують пам’ять про Юрія Головченка. Також слова вдячності передав Микола Кравчук, який зупинився на необхідності збереження пам’яті про захисників України.

За особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, Юрію Головченку посмертно присвоєно відзнаку «За бойову звитягу», нагороду передали його матері (на світлині). Також Юрій Остапчук передав подяки колективам школи і сільської ради за надану волонтерську допомогу від 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, а волонтеру Наталії Букатюк – від ГО «Всеукраїнське об’єднання воїнів АТО «Прикарпаття».

Урочистий чин освячення здійснив отець Микола Костик УГКЦ, а захід особливим змістом та емоційністю наповнили зворушливі пісенні і віршовані слова учнів під керівництвом заступника директора із виховної роботи Надії Приймак і педагога-організатора Тетяни Федишин.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/12/u-pnivskij-shkoli-vstanovleno-pamyatnu-doshku-yuriyu-holovchenku/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/12/головченко.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/12/мама.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.