- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Наслідки зарплати «у конвертах»

Posted By Модератор On 22.02.2019 @ 12:26 In До відома краян | No Comments

Значна частина найманих працівників свідомо погоджується на пропозицію роботодавців отримувати свою заробітну плату, як «офіційну» (майже завжди мінімальну) та неофіційну.

зарп [1]

(Фото ілюстративне)

Погодившись на отримання зарплати «у конвертах», багато людей не замислюються, що насамперед вони свідомо обкрадають самі себе. Іноді працівники навіть і не знають, що їхня зарплата значно відрізняється від тої, яка записана у відомості та зазначена у поданій звітності. Працівник позбавляє себе гідної пенсії та інших соціальних виплат у майбутньому. Адже, відповідно до чинного законодавства, лише за умови сплати працедавцем внесків, йому зараховують відповідний страховий стаж. Низька зарплата дає низький коефіцієнт заробітку, який враховують при обчисленні пенсії. Неоформлені належним чином трудові відносини призведуть до того, що такий працівник залишиться без права на отримання соціальних пільг і виплат, гарантованих державою.

Найдієвіший метод у боротьбі із зарплатою «у конвертах» – прагнення самих найманих працівників змусити роботодавців чесно платити заробітну плату із дотриманням вимог чинного законодавства, а про факти виплати її «у конвертах» повідомляти органи держпраці, фіскальної служби та інші органи виконавчої влади.

Ірина РОСІНСЬКА,

заступник начальника фінансово-економічного відділу

Надвірнянського ОУ ПФУ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/02/naslidky-zarplaty-u-konvertah/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/02/зарп.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.