- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Яценюк іде в прем’єри

Posted By Модератор On 15.02.2019 @ 14:19 In Новини | No Comments

З`їзд «Народного фронту» мав розв’язати політичну загадку. Чи піде лідер партії Арсеній Яценюк на президентські вибори? Як далі діятиме «НФ»? Адже «фронтовики» обіймають низку ключових посад у владі, а їхня фракція в Раді – найдисциплінованіша. З’їзд розпочався 2 лютого у Києві. Приїхали делегати з усієї країни.

44-річний Арсеній Яценюк привітав присутніх і під оплески поступився сценою українським ветеранам – членам партії. Завдяки цим людям Україна вистояла, наголосив він.

На екрані демонстрували хроніку 2014 року, коли окупанти готували наступ на Київ: «Україна закриває повітряний простір російським літакам, відмовляється від газу з РФ, позивається до «Газпрому» в Стокгольмі». Ці рішення ініціював Арсеній Яценюк, який очолив Кабмін у лютому 2014-го.

– Ми не знали, чим усе закінчиться. Але вірили, що Україна буде європейською. Кожен із вас узяв на себе відповідальність, – екс-прем’єр показує в бік делегатів. – За нами правда. І ми зупинили ворога.

Яценюк говорить без папірця. Виразно жестикулює. У нього охайна борода з сивиною. Він нагадує, що очолив уряд одразу після втечі Януковича. У Держскарбниці тоді залишалось лише 108 тис. грн., а Росія почала війну.

– Нам вдалося зупинити дефолт. Провести чесні президентські вибори 2014 року. Зменшили витрати на держапарат на 30%. Маючи два мільйони вимушених переселенців, провели перше підвищення пенсій і зарплат. Мій уряд виконав вимоги для безвізового режиму. Це – наша справа.

Яценюк розповів, що вже у неофіційному статусі об’їхав із переговорами півсвіту. Пояснював, що «Україна – не проблема для Заходу. Україна – це вирішення проблем».

Команда «Народного фронту» зібралася у повному складі. У першому ряду Яценюка слухали: комендант Майдану, нині голова Верховної Ради Андрій Парубій; секретар РНБО Олександр Турчинов, який особисто курує розробку нових ракет. Поруч очільник МВС і «батько» Нацгвардії Арсен Аваков. Усі, кого російська пропаганда таврує «хунтою».

Нинішній прем’єр Володимир Гройсман, 41 рік, приїхав на з’їзд подякувати за підтримку «справжнім партнерам» й особисто Арсенію Яценюку – «за чітку державницьку позицію у надзвичайно тяжких, але важливих рішеннях».

Яценюк [1]

Яценюк розповів, що останнім часом відвідав майже всі області. Зустрічався з партійцями. «Фронтовики» наполягали на висуненні його у президенти.

– Позиція партії – балотуватися. Дякую побратимам за довіру. Але внести розпорошеність у проукраїнську частину суспільства було б безвідповідально. Я прийняв рішення. Ми будемо боротися за нову Верховну Раду.

Лідер «Народного фронту» пояснює: «Головне для наступного глави держави – безпека й зовнішня політика. Президент має «узаконити шлюб» України з ЄС і НАТО. Але реальним змістом усе це наповнять новий парламент та уряд.

– Маємо боротися за перемогу на парламентських виборах, за формування нового уряду, – каже Арсеній Петрович. Стає зрозуміло, що він іде в прем’єри. – Перед наступним Кабміном стояти мегамаштабне завдання: розвиток вільного ринку, підприємництва, що поверне в Україну трудових мігрантів. Дати людям освіту, охорону здоров’я; відчуття захисту і безпеки. Ми – сильна команда. Ми йдемо до перемоги! Віримо в Україну!

Люди кілька хвилин аплодували стоячи.

– Агресія проти України триває. Слід посилити санкції проти Росії, – говорить Яценюк. – Маємо відновити територіальну цілісність, судноплавство й повернути українських заручників, яких утримує московський режим.

Завершує особистим зверненням до Порошенка: «Пане Президенте, звільніть Україну від кума Путіна (Віктора Медведчука)! Він не звільняє заручників, він їх захоплює!».

Зал вибухає вигуками «Браво!». Схожі емоції викликає лише виступ міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, 55 років. Він зауважив, що неучасть «фронтовиків» у президентських виборах дає їм моральне право виступити арбітром.

– Маємо забезпечити чесність і прозорість виборів. Ніяких «каруселей» чи скупок голосів. Маємо отримати президента, якого поважає світ. Бо Україна – це Європа. Росія – агресор. А Путін – х…, – зал гучно аплодує.

– Перед нами – складний шлях. Але я не боюся, бо поруч Арсеній Петрович і потужна професійна команда, якої немає в інших партій, – говорить міністр освіти 53-річна Лілія Гриневич.

На завершення Арсеній Яценюк звернувся до «фронтовиків»: «До наступного з’їзду!». Натякаючи, що парламентська кампанія стартує одразу після інавгурації нового президента.

Олег НАЗАРЕНКО,

за матеріалами Gazeta.ua.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/02/yatsenyuk-ide-v-premjery/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/02/Яценюк.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.