- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Обговорили актуальні питання сьогодення

Posted By Модератор On 22.03.2019 @ 11:46 In У райдержадміністрації | No Comments

У райдержадміністрації відбувся семінар-навчання за участі керівників органів місцевого самоврядування, начальників військово-облікового бюро місцевих рад, підприємств, організацій та установ Надвірнянщини.

Обговорили питання: про організацію забезпечення військового обліку в районі та завдання на 2019 рік; про зміни до порядку ведення військового обліку; про вжиття заходів щодо недопущення виникнення пожеж сухої трави в природних екосистемах.

У семінарі взяли участь начальник відділу оборонної та мобілізаційної роботи апарату РДА Андрій Левицький, т. в. о. військового комісара Надвірнянського райвійськкомісаріату підполковник Володимир Козак, провідний спеціаліст командування РВК Ірина Кривонос, начальник РВ ДСНС України в області Андрій Мочерняк. Начальник відділу оборонної та мобілізаційної роботи апарату РДА Андрій Левицький ознайомив присутніх зі змістом розпорядження райдержадміністрації від 26 лютого 2019 р. № 55 «Про організацію забезпечення військового обліку в районі та завдання на 2019 рік», довів до відома графік перевірки ведення військового обліку в органах місцевого самоврядування, підприємствах, організаціях та установах району і повідомив про планову перевірку військового обліку в області представниками Генерального штабу ЗСУ у червні ц. р.

Провідний спеціаліст командування РВК Ірина Кривонос детально розповіла про зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 р. № 921 «Про затвердження порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних», внесені постановою КМУ від 6 лютого 2019 р. № 74 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань військового обліку».

Суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не допускати пожеж у природних екосистемах закликав начальник РВ ДСНС України в області Андрій Мочерняк, котрий у своїй доповіді нагадав прості правила безпеки, щоб попередити виникнення пожежі сухої трави. Приміром, навіть при невеликих поривах вітру краще відмовитись від розпалювання вогнища; не розводити багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд, відстань до будівель має бути не меншою за 15 метрів; не поливати сухотрав’я легкозаймистими речовинами: бензином, дизпаливом тощо; не залишати без нагляду розпалені вогнища; ніколи не кидати непогашені сірники або цигарки; пояснювати друзям і знайомим, що їхня необережність може стати причиною пожежі.

Висловлюючи вдячність керівництву Надвірнянського РВК за проведений семінар-навчання, Андрій Левицький наголосив, що керівництво РДА завжди сприятиме у вирішенні проблемних питань.

Інф. РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/03/obhovoryly-aktualni-pytannya-sohodennya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.