- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Петро Порошенко на Прикарпатті: «Ми здолаємо ще одного ворога українців – бідність»

Posted By Модератор On 22.03.2019 @ 13:14 In Державний візит | No Comments

У вівторок, 19 березня, на Прикарпатті з робочим візитом перебував Президент України Петро Порошенко.

Спершу Президент брав участь разом із народними депутатами України, міністрами та головою Івано-Франківської ОДА Олегом Гончаруком, у засіданні Ради регіонального розвитку Івано-Франківської області. Вона відбулась у Коломиї у сучасному залі заводу «Леоні».

Порошенко [1]

На початку зустрічі Петро Порошенко зазначив, що цьогоріч змінює звичай проводити засідання Рад регіонального розвитку у звичайних залах адміністрацій, обласних центрів. За його словами, за останні роки чимало інвестицій пішло на розвиток IT, інфраструктури та інших галузей.

«Івано-Франківська область шукає можливості, щоб привабити інвестиції іноземні та українські. І це їй вдається. Про це свідчить і успіх «Леоні», «Івано-Франківськцементу», «Гудвеллі Україна». Громади добиваються створення робочих місць на своїх територіях. Це свідчить про довіру інвестора до влади та людей. Свідчить, що Україна є на правильному шляху», – відзначив Президент.

Під час свого виступу Глава Держави закцентував увагу на тому, що разом із командою докладе усіх зусиль, аби подолати ще одного ворога українців – бідність.

«Я знаю, що цього недостатньо, але це перший удар по бідності, який не робили раніше. Ми дуже добре знаємо, що багато людей живе бідно. Тепер, коли економіка на підйомі, мій задум щодо подолання бідності є дуже реалістичним. Уже в березні ми зробили перші кроки. У першу чергу, ми звернемо увагу на пенсіонерів, бо вони першими постраждали від російської агресії і блокади. До кінця березня буде завершено перерахунок нових індексованих пенсій», – підкреслив Порошенко.

За його словами, 2410 грн. отримає кожен, хто має мінімальну пенсію. В Івано-Франківській області таких 71 тисяча осіб, більше 52 тисячі уже першу частину оплати у сумі 1205 грн. отримали.

Відзначив, що монетизація мотивує, щоб людина могла перевірити лічильник, десь закрити вікно, скрутити газ, щоб отримати живі гроші. У березні в Івано-Франківській області субсидії отримали 117 тисяч домогосподарств.

«Це правильний крок у негайному подоланні бідності», – наголосив Президент. Крім того, мова піде про підтримку багатодітних родин. Планується впровадження щомісячної виплати прожиткового мінімуму на кожну таку родину, починаючи з третьої, дитину. Це 1626 гривень щомісяця у першому півріччі та 1779 гривень у другому півріччі.

«Ми знаємо, що робити! Ми не піддамося брехні й інформаційним атакам ворога. Ми повинні об’єднатись усі, хто готовий захищати Україну і працювати заради процвітання та добробуту. Україна назавжди порве російські пута і буде країною вільних і заможних людей», – резюмував Порошенко.

Також порушив питання про важливість проведення аудиту якості будівництва доріг в Україні. Петро Порошенко підкреслив, що у час агресії проти України, коли гроші «відірвали від армії і передали на децентралізацію та дорожнє будівництво», корупція та мільйонні відкати є неприпустимими.

Укотре звернув увагу на плюси децентралізації влади. За його словами, тепер ОТГ мають, окрім повноважень, і фінансові ресурси. Глава держави відзначив туристичний потенціал Прикарпаття, який відкриває можливості малому та середньому бізнесу. Не оминув під час виступу Президент й питання армії, адже до 2014 року українська армія була знищена попередньою владою. Зараз армія щотижня отримує нову зброю. Це вже не відремонтована, а модернізована, часом і нова сучасна зброя.

Пізніше Петро Порошенко відвідав народну зустріч у мальовничому Косові. Тисячі жителів Косова та прилеглих сіл прийшли на центральну площу послухати українських виконавців – гурт «ТІК» та Марічку Бурмаку, а також висловити підтримку Главі Держави. Петро Порошенко кілька хвилин добирався до сцени, вітаючись із людьми.

«Косівщина прекрасна, як і вся Україна. Але найкраще, що в нас є – це ми, українці! Я дуже радий сьогодні бути серед вас. Подивіться, скільки нас багато. Я гордий за вас і за увесь український народ», – звернувся до присутніх Петро Порошенко. Відтак відзначив, що за п’ять років вдалося створити потужний фундамент української держави – армія, мова, віра.

Після Косова запланована зустріч із Петром Порошенком відбулася й в Івано-Франківську на Вічевому майдані.

Перед виступом відбувся концерт за участі народного артиста України Тараса Петриненка та Тетяни Горобець, гуртів «Мандри» та «ТІК».

«Я тут, в Івано-Франківську, можу вклонитися вам. Кожен наш крок – це поразка Путіна. Чи змирився Путін із тим, що ми 5 років систематично зривали його плани? Чи допустять українці реванш Путіна? Чи відкинуть зручних кандидатів?», – звернувся Петро Порошенко до франківців.

Відтак закликав бути пильними та не піддаватися на солодкі обіцянки раю вже завтра.

«Запам‘ятайте, «Москва сльозам не вірить» – повірить тільки нашій українській силі! Багато ниточок тягнуться від Кремля. Не вірте тому бруду, що литиметься на нас протягом цього тижня. Ми єдині! Українці – єдині в мудрості, розумі і силі!», – наголосив Глава Держави.

Свою робочу поїздку на Прикарпаття Петро Порошенко завершив, співаючи з івано-франківцями Гімн України.

Сайт «Типовий Франківськ».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/03/petro-poroshenko-na-prykarpatti-my-zdolajemo-sche-odnoho-voroha-ukrajintsiv-bidnist/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/03/Порошенко.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.