- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Публічний звіт голови Надвірнянської районної державної адміністрації Олександра Кеніза про роботу за 2018 рік

Posted By Модератор On 01.03.2019 @ 13:21 In У райдержадміністрації | No Comments

У понеділок, 25 лютого, відбувся публічний звіт голови райдержадміністрації Олександра Кеніза, який детально, погалузево проаналізував діяльність за минулий рік, спрямовану на забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку району. Вдалим доповненням до звіту стали відеосюжети про значимі події у господарці Надвірнянщини.

Кеніз [1]

У цьому важливому заході взяли участь голова районної ради Іван Гурмак, перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району, члени Громадської ради при РДА, сільські, селищні голови, представники громадськості і ЗМІ.

***

Діяльність райдержадміністрації у 2018 році спрямовувалась на забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку району. Особливої уваги надавали питанням належного функціонування соціальної сфери, забезпечення роботи підприємств, установ та організацій району, наповнення бюджетів усіх рівнів, а також надання допомоги учасникам АТО, розвитку системи надання адміністративних послуг та підвищення їх якості, закріплення позитивних тенденцій розвитку.

голови [2]

У звітному періоді проведено 7 засідань колегії, на яких розглянуто 21 питання і прийнято 18 рішень. У 2018 році видано 522 розпорядження голови, зокрема, 356 – із питань основної діяльності, 166 – із кадрових питань. Видано за 2018 рік 227 рішень керівника апарату райдержадміністрації. В апараті РДА документообіг у цілому склав 3187 документів, із них: 2557 – вхідної кореспонденції і 635 – вихідної. До райдержадміністрації надійшло 243 звернення, що на 133 менше, ніж за відповідний період минулого року. Найбільша кількість звернень: з питань транспорту і зв’язку – 60, соціального захисту – 34, аграрної політики і земельних відносин – 39. За звітній період зареєстровано 51 усне звернення (на особистому прийомі). Особисті прийоми громадян проводили у райдержадміністрації згідно із затвердженим графіком.

Промисловість

Обсяг виробництва промислової продукції за 2018 рік становить 2,5 млрд. грн., що складає 3,8% усього обсягу виробництва промислової продукції області. За 2018 рік виробництво нерудних будівельних матеріалів зросло на 9,3%, меблів – на 64,2%, плити ДСП необробленої – на 15,3 %.

Підприємствами СП «Укркарпатойл­ Лімітед» та НГВУ «Надвірнанафтогаз» нарощені обсяги видобутку нафти – на 26,7 %, а газу – на 7,5 %.

Основними лісогосподарюючими суб’єктами у районі є ДП «Надвірнянський лісгосп», ДП «Делятинський лісгосп», Надвірнянський спеціалізований агролісгосп, природний заповідник «Горгани», які проводять комплекс заходів із охорони, збереження, використання та відтворення лісових насаджень. Держлісгоспи реалізували продукції на 73,6 млн. грн.

Важливою подією 2018 року стало завершення газифікації села Верхній Майдан.

У листопаді торік запущено автономну газову котельню, яка обслуговує заклади освіти Надвірної. Вартість виконаних робіт – 2,3 млн. грн. – профінансовані за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Протягом 2018 року Служба автомобільних доріг в області провела поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення: Мукачеве – Львів на 34,9 млн. грн. та Івано-Франківськ – Надвірна на 5,38 млн. грн. Також проведено поточний ремонт автомобільних доріг місцевого значення: Надвірна – Бистриця – 6,7 млн. грн., Тлумач – Лісна Тарновиця – 3,1 млн. грн. та Надвірна – Ланчин – 407,6 тис. грн. Протягом поточного року ТОВ «ПБС» провело поточний середній ремонт автомобільної дороги Яблунів – Делятин у межах населених пунктів Заріччя, Білі Ослави та Чорні Ослави – на 50,4 млн. грн.

Модернізовано зовнішнє освітлення у дванадцяти селах району на загальну суму 200 тис. грн. З обласного бюджету профінансовані кошти з капітального ремонту вуличного освітлення у с. Зелена на 20 тис. грн.

За станом на 1 січня 2019 р. на виконанні у райдержадміністрації є 33 районні цільові програми, на реалізацію яких у 2018 році передбачено 6325,5 тис. грн. Протягом року на реалізацію заходів 33 програм із районного бюджету профінансовано 5920,0 тис. грн., з обласного бюджету – 25,0 тис. грн.

Надвірнянське управління Головного управління Державної фіскальної служби за 2018 рік до Зведеного бюджету мобілізувало 1014,6 млн. грн., що на 224,8 млн. грн. більше рівня надходжень за 2017 рік.

Надходження до Державного бюджету за згаданий період склали 734,5 млн.грн, що на 161,3 млн. грн більше рівня надходжень за аналогічний період минулого року. Найбільші суми надходжень до Державного бюджету за згаданий період отримано по таких платежах: плата за користування надрами – 591,1 млн. грн, що на 134,8 млн. грн. перевищує надходження 2017 року. Найбільші платники: ПАТ «Укрнафта», СП «УкрКарпатойл ЛТД», ДК «Укргазвидобування»; податку на доходи фізичних осіб – 60,1 млн. грн, що на 9,6 млн. грн. більше минулорічного; податок на додану вартість – 54,3 млн. грн., що 14,8 млн. грн. більше надходжень 2017 року.

Надходження до місцевих бюджетів за січень-грудень 2018 р. склали 280,1 млн. грн., що на 63,5 млн. грн. більше рівня надходжень за аналогічний період минулого року; податку на доходи фізичних осіб надійшло 178,8 млн. грн., що на 27,3 млн. грн. більше минулорічних надходжень; сплата із земельного податку склала 29,3 млн. грн., що на 1,7 млн. грн. більше надходжень 2017 р. Найбільші платники: ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття» і ПАТ «Укрнафта»; з єдиного податку – 23,8 млн. грн., що на 4,9 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.

Землі об`єднаних територіальних громад

Ще одним ресурсом, завдяки якому об’єднані територіальні громади можуть формувати власну стратегію розвитку є можливість розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів. Зокрема, на території району протягом 2018 року передано у комунальну власність об’єднаних територіальних громад 1282 га земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Продовжуються роботи із влаштування спортивних майданчиків зі штучним покриттям у населених пунктах району. Торік встановлено спортмайданчик у селі Стримба та Молодківській ЗОШ І-ІІІ ст.

На 95% виконані роботи з влаштування волейбольного майданчика у Надвірнянському ліцеї, підготовлено проектно-кошторисну документацію й облаштовано котлован у Саджавській ЗОШ І-ІІІ ст., виготовлено проектно-кошторисну документацію і проведено експертизу у Верхньомайданській ЗОШ І-ІІ ст. Роботи виконані та профінансовані на 3,8 млн. грн.

У 2018 році райдержадміністрація подала 41 природоохоронний екологічний запит про виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. На фінансування природоохоронних заходів відділ будівництва РДА у 2018 році з обласного бюджету залучив до районного бюджету 3,6 млн. грн.

У 2018 р. Центр надання адміністративних послуг реорганізовано в управління надання адміністративних послуг РДА, яке надає 188 послуг. Встановлено систему керування чергою, робочу станцію для надання адміністративних послуг з оформлення й видачі паспортів громадянина України нового взірця. На організацію роботи ЦНАП у 2018 р. виділено 447 тис. грн. За IV квартал 2018 року видано 984 закордонних і 143 паспорти громадянина України.

Бюджет та фінанси

До загального фонду місцевих бюджетів району надійшло доходів (без трансфертів) – 206,2 млн. грн. або 112,3% до затверджених призначень на 2018 рік (затверджений план 183,6 млн. грн.). У бюджет району додатково надійшло 22,6 млн. грн.

До спеціального фонду місцевих бюджетів району надійшло доходів (без трансфертів) – 10,5 млн. грн. або 166,4% до затверджених призначень. У бюджет району додатково надійшло 4,2 млн. грн.

Видаткова частина загального фонду бюджету Надвірнянського району виконана у сумі 1 млрд. 128 млн. грн., що складає 96,2% до уточнених річних призначень. Із загальної суми виконаних бюджетних видатків 95,8% спрямовано на фінансування захищених статей видатків. Для покриття тимчасових касових розривів, які виникали у звітному періоді зі своєчасною виплатою заробітної плати працівникам бюджетних установ, що її отримують за рахунок коштів районного бюджету, із серпня по листопад оформлено чотири середньострокові позики на 26,2 млн. грн., які до 1 грудня погашено вчасно.

У 2018 році заходами щодо напов­нення місцевих бюджетів, раціонального використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни забезпечено збалансованість фінансових показників бюджету, погашення заборгованості минулого року та ліквідовано незабезпеченість коштами на оплату праці.

Соціальні виплати та допомога учасникам АТО

Протягом звітного року на обліку в управлінні соціального захисту населення РДА перебувало 22419 одержувачів соціальних допомог усіх видів. У районі діє Програма підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей. Для виконання заходів Програми у 2018 р. із районного бюджету виділено 286 тис. грн. Проводиться робота щодо санаторно-курортного лікування учасників АТО. Видано путівки на санаторно-курортне лікування 11 учасникам АТО. Центральна районна лікарня проводить профілактичні медичні огляди і використано 360,0 тис. грн. Виплатили грошову компенсацію та придбали синові загиблого учасника АТО 3-кімнатну квартиру в м. Івано-Франківську. 427 учасників АТО звернулися щодо надання земельних ділянок. Видали дозволи на виготовлення проектів землеустрою 227 учасникам АТО на загальну площу 67 га.

Для «Нової української школи» для учнів 1-их класів району закуплено сучасні шкільні меблі, шкільний інвентар, комп’ютери, телевізори, мультимедійні комплекси на майже 5 млн. грн. із бюджетів різних рівнів. Для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти району, проведення капітальних і поточних ремонтів торік відділ освіти РДА використав усього 14,5 млн. грн.

З початку реформування охорони здоров’я та процесами децентралізації на території району сформовано ОТГ, в яких утворено свої заклади охорони здоров’я, у першу чергу, первинного рівня надання медичної допомоги. З листопада функціонує КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги». Заклад підключено до електронної системи eHеаlth (егелф). Оснащують робочі місця лікарів-терапевтів, педіатрів і сімейних лікарів комп’ютерною технікою. Реєструють декларації між пацієнтами та лікарями.

Для покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я використано 2,2 млн. грн.

Варто зазначити, що розпочато будівництво нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Зелена.

Відділ культури РДА забезпечив збереження і функціонування інфраструктури галузі. Всього проведено робіт у закладах культури на 1,3 млн. грн. У районі вже декілька років поспіль проводять культурно-мистецький проект «Файне Різдво». Найтриваліший фестиваль в Україні, який відбувався протягом місяця, показав неабияку талановитість, фольклорне багатство та колорит нашого краю. Традиційно на території району відбуваються два обласні фестивалі: фестиваль стрілецької і повстанської пісні ім. Софії Галєчко та фестиваль чоловічих хорів і чоловічих вокальних ансамблів «Вознесись, Україно!». Упродовж останніх років у фестивалях беруть участь близько 400 учасників із 30 колективів Івано-Франківської області. Також пріоритетом райдержадміністрації є розвиток туризму на Надвірнянщині. Після реалізації обласного проекту «Великі зміни малими кроками. Замок Куропатви XVI століття у селі Пнів» районна державна адміністрація провела протиаварійні роботи з берегоукріплення на території села Пнів «Підзамче» на 1,4 млн. грн.

Міжнародна співпраця

Надвірнянський район має партнерів у Республіках Чехії та Польщі, зокрема, м. Крнов (Чеська Республіка), Прудніцький, Острудський, Глубчицький повіти (Республіка Польща). Партнери підтримують і розвивають співпрацю у сферах економіки, освіти, медицини, культури та соціального захисту, громадської безпеки, спорту, туризму. Із часу підписання угод між Надвірнянським районом та європейськими партнерами реалізовано ряд проектів у сфері освіти, медицини, цивільного захисту, соціальної сфери, а також надають гуманітарну та соціальну допомогу учасникам бойових дій.

На завершення Олександр Кеніз акцентував: «Ми з Вами повинні усвідомлювати, що ця наполеглива працяпроводиться у важкий для країни час, в умовах військової агресії з боку Росії. Схиляємо голови перед подвигом наших захисників, завдяки яким маємо можливість змінювати нашу країну на краще».

Висловив подяку головам ОДА та обласної ради Олегові Гончаруку й Олександрові Сичу, депутатському корпусу обласної ради, керівнику представницької влади Надвірнянщини Іванові Гурмаку та депутатам районної ради за залучення коштів із бюджетів усіх рівнів у соціально-економічний розвиток нашого району, а також міському, селищним і сільським головам за співпрацю і висловив надію на її продовження у 2019 році на благо громади району.

Інформація Надвірнянської РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/03/publichnyj-zvit-holovy-nadvirnyanskoji-rajonnoji-derzhavnoji-administratsiji-oleksandra-keniza-pro-robotu-za-2018-rik/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/03/Кеніз.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/03/голови.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.