- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Україні потрібні державні діячі, а не просто політики

Posted By Модератор On 15.03.2019 @ 12:42 In Політичний момент | No Comments

Чим ближче 31 березня, тим більше обіцянок у соціальній сфері ми чуємо від кандидатів у Президенти. Особливо гостро стоїть питання наведення ладу в сфері ціни на природний газ для населення, який є основою «космічних» тарифів на житлово-комунальні послуги.

Але постає просте і логічне питання: за рахунок чого вони збираються це зробити? Адже мало декларувати якісь наміри, треба чітко розуміти – ЯК та З КИМ це робити? Тобто потрібно мати рівень компетентності у цьому питанні, щоб врахувати абсолютно всі політичні, економічні та соціальні наслідки для країни, мати практичний досвід вирішення питань такого рівня і команду, яка зможе реалізувати твій план. Бо один у полі не воїн. Особливо, якщо це політичне поле сучасної України.

І поки Ви бачите рекламні плакати, на яких написані красиві обіцянки – Тимошенко та ї команда роблять справу. Рішення Окружного адмінсуду м. Києва про незаконність підвищення цін на газ урядом у 2016 році стало базою для зниження тарифів вдвічі, про яке обіцяла «Батьківщина».

Більше двох років Тимошенко та її команда доводили, що ціна на газ є необґрунтованою, що ціна на газ для населення має бути значно нижчою, і ось, нарешті, те, що 2+2=4 визнав суд.

Які наслідки рішення суду?

Перше: влада ухвалила непрофесійне рішення, яке вдарило по кишені кожного українця.

Друге: за підрахунками представника Юлії Тимошенко у суді Олексія Кучеренка за час, який діяла оскаржена постанова (2,5 роки), споживачі переплатили за газ зайвих 40-50 млрд. грн. Тепер у споживачів виникають юридичні підстави вимагати перерахунку за переплачене.

Третє: фахівці команди Тимо­шенко прорахували, що економічно обґрунтованою ціною за газ є 3,55 грн. за 1 кубометр газу, а не 8,55 грн., як встановлено сьогодні. Різницю між 3,55 та 8,55, думаю, бачить кожен.

Таким чином, Тимошенко та її команда довели, що їхнє слово не розходиться з ділом. Але крапку у цьому питанні ставити зарано. Боротьба за соціально справедливі тарифи триває.

«Суд наважився порушити команду президента й ухвалив рішення, що Кабінет Міністрів не мав права встановлювати таку ціну, що вона завищена і має бути знижена негайно. Тепер у нас є база для того, щоб новий президент одразу після президентських виборів повернув старий порядок, коли український газ йшов українцям, та поставив вдвічі нижчу ціну на газ. Адже навіть суд сказав, що це правильно», – наголосила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час мітингу в м. Красилів на Хмельниччині.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що після зниження ціни на газ вартість тарифів на тепло і гарячу воду також будуть знижені вдвічі.

У будь-якій європейській країні уряд після подібного рішення суду негайно перерахував би тарифи, які були визнані економічно необґрунтованими. Однак влада вже заявила, що подаватиме апеляцію. У планах чинної влади на чолі з Президентом не привести тарифи до соціально обґрунтованих, а навпаки, підвищити їх протягом 2019 року ще на 43%!

До речі, Кабінет Міністрів України оголосив відкритий конкурс на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України». Це ще один показник того, що весь цей час газовими питаннями в країні займався хто завгодно, тільки не фахові спеціалісти. «Який піп – такий і дохід», – як кажуть у таких випадках.

Руслан БІЗЯЄВ,

політолог.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/03/ukrajini-potribni-derzhavni-diyachi-a-ne-prosto-polityky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.