- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вечір-реквієм «Неоголошена війна»

Posted By Модератор On 07.03.2019 @ 11:03 In Пам`ять і шана | No Comments

Пам’ять Героїв Небесної Сотні 24 лютого вшанували у Гаврилівській сільській бібліотеці Переріслянської ОТГ. Завідувачка бібліотеки Марія Мельник зазначила, що цими днями вшановуємо п’яту річницю трагічних подій Революції Гідності, час масових розстрілів Героїв Небесної Сотні. Ведучі Іванна Одокій і Роман Мельник за сценарієм відтворювали ті страшні події, що відбувались на Майдані. Звучали пісні у виконанні Христини Хабайлюк. Іванни Одокій і Володимира Коваля доповнив захід.

На мультимедійному екрані під мелодію пісні «Пливе кача по тисині» відтворені імена з фотографіями учасників Майдану. Учні читали вірші «Рве серце, біль, мов буря простір», «У слізній хмарі Україна», «Ніколи не вмре Україна!» та ін. Переглянули фільм «Хоробрі воїни Майдану». Зворушливо представлена сценка у виконанні Вікторії Куєвди і Володимира Мельника про Ангелів на небі, які з’являються загиблим Героям…

У пам’ятному заході взяли участь депутат обласної ради Михайло Іваночко, голова районної ради Іван Гурмак та голова ГО «Надвірнянське районне об’єднання воїнів АТО», депутат Надвірнянської міської ради Олег Туєшин, отець Юрій Виксюк, в. о. старости села Гаврилівка Василь Грицяк. Михайло Іваночко пригадав події Революції Гідності, в яких безпосередньо брав участь, і наголосив, що ті емоції і почуття неможливо забути, нагадав, що серед загиблих Героїв Майдану – 19 свободівців.

«Ми, українські націоналісти, боротимемось за Соборну Самостійну Українську державу до переможного кінця, заради наших загиблих побратимів. Цього року Україна матиме можливість стати на шлях до гідного майбутнього на чергових виборах. Закликаю, роблячи вибір на користь того чи іншого кандидата, пам’ятати про Героїв Майдану і Героїв московсько-української війни, не зганьбити їх честі й обрати українську владу. Слава Україні! Героям Слава!» – наголосив свободівець.

Голова районної ради Іван Гурмак відзначив, що єдність на Майдані зіграла вирішальну роль.

«Саме єдність в поглядах і прагненнях допомог­ла українцям здобути перемогу на Революції Гідності. Тож будьмо єдиними сьогодні і вірмо в перемогу над московією!».

Боєць московсько-української війни Олег Туєшин подякував жителям Гаврилівки за волонтерську допомогу, яку вони щораз передають бійцям на східний фронт, і наголосив, що кожен повинен тим чи іншим чином докластися до української перемоги і це можна буде зробити вже на чергових виборах президента України. Учасники Євромайдану й АТО, гаврилівчани Андрій Гуменюк і Мирон Романюк, Василь Грицяк, в. о. староста села, наголосили, щоб ми пам’ятали і не забували таку страшну сторінку в історії нашої країни та подякували завідувачці Марії Мельник за те, що вже традиційно п’ятий рік поспіль організовує такі заходи у Гаврилівській бібліотеці.

Марія Мельник ознайомила учасників і гостей з представленою виставкою-інсталяцією «Героям слава!» та презентувала альбом «Відважні Герої твої, Гаврилівко».

Інф. Гаврилівської бібліотеки.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/03/vechir-rekvijem-neoholoshena-vijna/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.