- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Конструктивно до вимог сьогодення

Posted By Модератор On 26.04.2019 @ 11:50 In У райдержадміністрації | No Comments

У понеділок, 15 квітня, відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації під орудою голови РДА Олександра Кеніза за участі його першого заступника Богдана Зеленчука, голови районної ради Івана Гурмака, Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича, голови Асоціації сільських і селищних голів Надвірнянського району Ярослава Зварича та інших членів колегії, керівників структурних підрозділів РДА, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, представників ЗМІ.

Цього разу змінили формат, оскільки перше питання порядку денного стосувалося роботи управління надання адміністративних послуг (УНАП) РДА. З цього питання доповідала начальник УНАП Мар`яна Мацько, констатуючи, що відповідно до Закону України про адміністративні послуги 4 листопада 2013 р. створено Центр надання адміністративних послуг РДА (ЦНАП), який 27 липня 2018-го реорганізовано в УНАП. На початку діяльності ЦНАП надавав громадянам 16 видів адмінпослуг, нині перелік розширено до 188. Торік до УНАП звернулось 22 113 фізичних та юридичних осіб для отримання адмінпослуг, а за консультаціями – 22 тисячі осіб. Фахова команда цієї установи приймає щоденно понад 350 осіб. Зрозумілі процедури, чіткі терміни, максимальна результативність та неможливість зловживань – це новий підхід у роботі державної установи, яка відчинила свої двері для всіх суб`єктів звернень.

Для якісного, швидкого надання адміністративних послуг адміністратори УНАП мають доступ до Єдиного демографічного реєстру, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державного земельного кадастру.

Спільними зусиллями керівництва району, міста та депутатського корпусу з районного та місцевих бюджетів залучено 759,778 тис. грн. для закупівлі паспортного обладнання (робочої станції для виготовлення паспортів громадян України у формі ID-карток та паспортів для виїзду за кордон, встановлення каналів захищеного зв`язку).

Доступними стали 63 послуги соціального характеру, які раніше надавали в управлінні соціального захисту населення РДА.

У 2019 р. заплановано надання адмінпослуг МВС з державної реєстрації нових транспортних засобів, їх перереєстрації у зв`язку зі зміною анкетних даних власника (без огляду експерта) та обміну/отримання нового посвідчення водія у зв`язку із втратою чи викраденням.

До місцевого бюджету торік надійшло 500 тис. грн. за надання УНАП послуг. Відрадно, що це державне управління РДА займає лідируючі позиції у рейтингу діяльності УНАПів Прикарпаття. Інформацію його керівника члени колегії взяли до уваги, а також, серед іншого, рекомендували розробити презентаційний ролик та провести рекламну кампанію для інформування суб`єктів звернень про вимоги та порядок надання адміністративних послуг.

***

Якщо під час обговорення першого питання не виникало особливих дискусій, то наступне викликало чимало пропозицій. Воно стосувалося стану виконавської дисципліни у роботі з документами за підсумками 2018 р. відповідно до Указу Президента України від 19 лютого 2002 р. № 155/2002 «Про порядок організації та здійснення контролю за виконання указів, розпоряджень і доручень Президента України».

Керівник апарату РДА Микола Кравчук доповів, що протягом 2018-го сектор контролю апарату РДА опрацював 2557 документів органів влади вищого рівня та інших документів, які підлягають контролю. На контролі перебувало 938 завдань.

Похвального слова заслужили відділи РДА – інформаційної діяльності, комунікацій із громадськістю та організаційної роботи апарату РДА, служба у справах дітей, відділ культури та юридичний, які не порушують виконавську дисципліну. Названо і підрозділи РДА, які не забезпечили належної роботи у цьому напрямку.

Рівень організації роботи і стан виконавської дисципліни за підсумками 2018 року у структурних підрозділах РДА колегія визнала таким, що потребує подальшого удосконалення. Серед рекомендацій – проаналізувати зауваження і недоліки щодо роботи із контрольними документами, проблемні питання, які виникають під час підготовки відповідей; підвищити персональну відповідальність керівників і спеціалістів за дотриманням встановлених вимог щодо їх підготовки та оформлення. Враховано також у рішенні колегії пропозиції та зауваження голів РДА Олександра Кеніза і районної ради Івана Гурмака, начальника відділу освіти РДА, депутата районної ради Степана Северилова щодо покращення документообігу і співпраці. Про вжиті заходи необхідно проінформувати сектор контролю апарату РДА до 15 червня ц. р.

***

Довідку про роботу установ галузі культури за 2018 рік (у присутності працівників культури Надвірнянщини) представив начальник відділу культури РДА Олександр Зварчук. В її основі – заходи, спрямовані на збереження духовних, історичних та національних традицій нашого народу. Про більшість цих заходів поінформовано на сторінках газети «Народна Воля». Не менше уваги Олександр Зварчук акцентував на покращенні матеріального стану закладів культури. Колегія у своєму рішенні зазначила, що у закладах культури у 2018 р. реалізовано майже всі заходи Програми соціально-економічного та культурного розвитку району. Спостерігається позитивна тенденція до зростання надходження коштів спеціального фонду по галузі. Разом з тим необхідно кардинально покращити матеріальну базу закладів культури, а саме: забезпечити придбання нової підсилювальної апаратури для клубних установ, музичних інструментів, сценічних костюмів, нової літератури, комп`ютерної техніки, мультимедійних комплексів; забезпечити належні умови діяльності працівників галузі майстрів народного мистецтва, учасників аматорської творчості, відві­дувачів бібліотек, учнів та викладачів шкіл початкової спеціалізованої мистецької освіти шляхом проведення поточних ремонтів об`єктів галузі.

До завершення 2019 року повинні забезпечити проведення поточних та капітальних ремонтів закладів культури згідно з Програмами соціально-економічного та культурного розвит­ку району на 2019 рік

Завершили засідання приємною місією – врученням грамот за сумлінну працю керівникам Пнівського і Зеленського будинків культури Ірині Гордійчук та Наталії Осташук.

Інф. РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/04/konstruktyvno-do-vymoh-sohodennya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.