- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Кораблі з вітрилами надії

Posted By Модератор On 26.04.2019 @ 11:56 In Ми - українці | No Comments

Знаменита пісня Кузьми «Люди, як кораблі» стала символом акції на підтримку військовополонених моряків під назвою «Хлопці, Ви – як кораблі».

Такий захід провели позаминулого тижня у Надвірнянській ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 під орудою педагога-організатора Уляни Плитус і за координацією керівника гуртка Вікторії Куцах.

Почесними гостями учнівсько-педагогічного колективу школи стали батьки наймолодшого члена екіпажу катерів Андрія Ейдера – Дмитро та Євгенія Ейдери. Вони розповіли про свого відважного сина та його побратимів, які нині – у російській неволі, і наголосили, що ці та інші акції, зустрічі, різноманітні заходи – вкрай потрібні. Для батьків – як свідчення, що вони не залишилися наодинці з бідою; для українських моряків – бранців Кремля – як єдина можливість бути таким чином на духовно-моральному зв`язку із співвітчизниками, ні на мить не обриваючи тієї тоненької ниточки, що єднає їх із рідною землею…

Десятикласниця Софія Куфрик виконала пісні з репертуару Святослава Вакарчука. Семикласник Андрій Байдак і восьмикласниця Наталія Якубів підготували сценку, за допомогою якої передали і романтику професії моряка, і всю драматичність ситуації, в якій опинилися сім`ї невинно ув`язнених юнаків. Перед учасниками акції виступив директор школи Роман Романишин, який від імені учнівства і вчительства висловив солідарність із батьками та всіма людьми доброї волі. У цьому переконували і виготовлені паперові кораблики у руках школяриків із вітрилами надії. Надії на те, чого найбільше зараз хочеться нашим хлопцям – на обов`язкове повернення додому.

Наш. кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/04/korabli-z-vitrylamy-nadiji/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.