- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Псевдомінеру повідомили про підозру

Posted By Модератор On 05.04.2019 @ 11:45 In Кримінал | No Comments

Надвірнянська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, відкритих за такими фактами.

31 березня 2019 р. у нічний час доби невідомий зателефонував на спецлінію «102» Головного управління Національної поліції України в області та завідомо неправдиво повідомив про замінування Надвірнянського відділу поліції, тобто підготовку вибуху. На місце події виїхали вибухотехніки, кінологи і рятувальники. Правоохоронці, ретельно оглянувши приміщення та прилеглу територію, жодних вибухонебезпечних предметів не виявили.

Зловмисника, яким виявився місцевий житель, затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 («Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об`єктів власності») Кримінального кодексу України й обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За вчинені дії йому загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Смертельне ДТП

29 березня ц. р. близько 20-ї год. водій автомобіля марки «Ford Orion» рухався ділянкою дороги Івано-Франківськ – Надвірна між населеними пунктами с. Цуцилів та Перерісль, не обравши безпечної швидкості руху транспортного засобу, не справився з керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху, де вчинив зіткнення з автомобілем марки «Audi Q7». Пасажир цього автомобіля отримав тілесні ушкодження, від яких того ж дня помер у кареті швидкої допомоги.

Водієві, жителю Тернопільської області, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

За угон автомобіля – у СІЗО

Повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне володіння транспортним засобом, вчинене повторно) жителю району, який викрав у свого друга автомобіль. Підозрюваний запросив потерпілого до себе додому для розпивання спиртних напоїв. Правопорушник, будучи на підпитку, дочекавшись, поки його товариш засне, взяв з його кишені ключі від автомобіля, після чого, всупереч волі останнього заволодів легковим автомобілем марки «Ford» моделі «Sierra». Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Загрожує покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Богдан ЛОЗІНСЬКИЙ,

прокурор Надвірнянської місцевої прокуратури.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/04/psevdomineru-povidomyly-pro-pidozru/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.