- Народна Воля - http://volya.if.ua -

За три місяці 2019 року на Надвірнянщині надходження ЄСВ перевищили майже на 12 млн. грн.

Posted By Модератор On 12.04.2019 @ 10:42 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Надвірнянське управління ГУ ДФС повідомляє, від платників Надвірнянщини, у січні-березні 2019 року надійшло 70млн. 419 тис.грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 11 млн. 643 тис.грн. більше фактичних надходжень за аналогічний період 2018 року.

Серед основних джерел надходжень єдиного соцвнеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників,  а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств і самозайнятих осіб.

Нагадаємо, відповідальними за нарахування та утримання єдиного соцвнеску є роботодавці з доходів найманих працівників. Базова ставка ЄСВ дорівнює 22 відсоткам, мінімальний страховий внесок у 2018 році складає 918,06 гривень на місяць, максимальна величина заробітної плати, з якої сплачується ЄСВ – 62595  гривень.

Платники Надвірнянського управління забезпечили до бюджету понад 29 мільйонів гривень ПДВ

У першому кварталі 2019 року платники Надвірнянського управління ГУ ДФС сплатили 29,3 мільйонів гривень податку на додану вартість. Приріст до відповідного періоду минулого року склав 19,1 мільйони гривень.

У структурі доходів державного бюджету у січні-березні 2019 року податок на додану вартість складає майже 14 відсотків.

Протягом трьох місяців 2019 року на рахунки платників відшкодовано 7 мільйонів гривень податку на додану вартість.

На Надвірнянщині підбили попередні підсумки кампанії декларування

З початку  року громадянами Надвірнянського району подано 71 декларацій про майновий стан і доходи, в яких самостійно нараховано зобов’язань податку з доходів фізичних осіб на суму 4985,5 тис. гривень та 19,6 тис. гривень – з військового збору.

Правом на отримання податкової знижки, з початку року,  скористалось 255 громадян, задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню, складає 78,3 тис. гривень.

Наголошуємо, що для громадян, які зобов’язані подати декларацію та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність останній день подання декларації за 2018 рік – 02 травня 2019, для громадян, які мають право на податкову знижку – по 31 грудня 2019 року (включно).

В  рамках компанії декларування доходів громадян, ДФС спільно з ПФУ здійснено налаштування електронного сервісу в частині отримання:

  • - відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (далі – ДРФО);
  • - відомостей з реєстру застрахованих осіб Пенсійного фонду України.

Сервіс функціонує для фізичних осіб в приватній частині Електронного кабінету меню «ЕК для громадян» та надає змогу після проходження електронної ідентифікації, не виходячи з дому, в будь-який час отримати інформацію про себе.

Нагадуємо громадянам Надвірнянщини, що консультації з порядку заповнення податкової декларації можна безкоштовно отримати в Центрі обслуговування платників

Місцеві бюджети Надвірнянщини протягом березня 2019 року отримали понад 76 млн. гривень

Значний вклад у наповнення місцевих бюджетів сформовано за рахунок:

  • - 48,3 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб, платежі збільшились в порівнянні з відповідним періодом минулого року на  9,5 млн. гривень;
  • - 8,7 млн. грн. земельного податку, збільшення надходжень в порівнянні з минулим роком відбулося на 1,8 млн. гривень;
  • - 7,5 млн. грн.  єдиного  податку на підприємницьку діяльність,  платежі збільшились в порівнянні з відповідним періодом минулого року на  2 млн. гривень.

Необхідно зазначити,  що завдяки збільшенню надходжень до місцевих скарбниць, вирішується низка найактуальніших соціально-економічних проблем, створюються нові робочі місця та збільшується добробут рідного краю.

Фахівцями центрів обслуговування платників Надвірнянського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області у I кварталі 2019 року надано майже п”ять тисяч адміністративних послуг

Протягом січня-березня 2019 року в Надвірнянському та Яремчанському центрах обслуговування платників громадяни та представники бізнесу отримали  4721 адміністративні послуги.

За цей період видано 2114 картки платника податків та внесено до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників.

Крім цього, видано 1384 довідок – відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників  про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, 336 суб’єктів  господарювання зареєструвались платниками єдиного податку, надано 282  витяги з реєстру платників єдиного податку,

Крім вищезазначеного, фахівці ЦОПів зареєстрували 222 книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку, 216 книг обліку розрахункових операцій  та 54 реєстратори розрахункових операцій, також фізичним особам – підприємцям крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, проведено  реєстрацію 54 розрахункових книжок. Протягом січня-березня поточного  року видано 31 довідку про відсутність заборгованості з платежів до бюджету та підтверджено статус податкового резидента України – 18 громадянам.

Для зручності відвідувачів, в приміщеннях ЦОПів,  співробітники Надвірнянського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області надають усні консультації та роз’яснення з питань податкового законодавства.

Платниками Надвірнянщини сплачено майже 5 млн. грн. військового збору

Надвірнянське управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області повідомляє, що платниками Надвірнянського району, на підвищення обороноздатності держави перераховано до Державного бюджету за січень-березень 2019 року 4839 тис. грн. військового збору, що на 984 тис.грн. більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Зауважимо, військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Зокрема, до таких доходів належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна та інші доходи.

Платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Збір зараховується до державного бюджету. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка.

Надвірнянське управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/04/za-try-misyatsi-2019-roku-na-nadvirnyanschyni-nadhodzhennya-esv-perevyschyly-majzhe-na12-mln-hrn/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.