- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Дооснащення центру ПМД медичним обладнанням

Posted By Модератор On 10.05.2019 @ 12:35 In Акцент | No Comments

Перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук відвідав КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги», де за кошти, виділені з районного бюджету, дооснащують структурні підрозділи Центру у відповідності до Табелю матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб – підприємців, які надають первинну медичну допомогу, згідно з відповідним наказом Міністерства охорони здоров’я України.

Придбано: 12 ваг для дорослих; 10 ростомірів; 3 ваги електронні дитячі; 5 тонометрів педіатричних; 10 тонометрів звичайних; 20 пульсоксиметрів портативних; 19 молоточків неврологічних; 7 пікфлуометрів; 4 сумки укладки для лікаря; 1 освітлювач таблиць для перевірки зору.

Замовлено й очікується доставка електрокардіографа 6-ти канального для забезпечення роботи кабінету функціональної діагностики. Також виділено кошти на дооснащення комп’ютерною технікою, забезпечення роботи в електронній медичній системі.

Продовжується приписна кампанія за деклараціями. За станом на 7 травня ц. р. зареєстровано 46274 декларації, що склало 60%. Зареєстровано в електронній системі 47 лікарів Центру. Приблизно на 1 лікаря припадає 984,5 пацієнтів. Найбільше декларацій реєструють у дільничних терапевтів – 21751 та у лікарів-педіатрів – 7339.

Завершили реєстрацію та відповідно формування своїх дільниць лікарі-терапевти – Марія Ставарська, Леся Зінкевич, Галина Ємельянчук, Ольга Горбова; лікарі-педіатри – Надія Клюфінська, Оксана Меланюк, Ірина Непеляк; сімейні лікарі – Роман Юрчило, Любомир Губчин.

Із 1 квітня розпочато виписку електронних рецептів за Урядовою програмою «Доступні ліки». Уже виписано понад 1000 рецептів, отоварено в аптечній мережі 1202 (116,4%). Це вказує на те, що ліки можна отримати не тільки за місцем проживання чи виписки рецепта, але і за зверненням до будь-якої аптеки на території України.

Із районного бюджету фінансують комунальні послуги структурних підрозділів Центру у відповідності до Бюджетного кодексу України та пільгового забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів учасників АТО, дітей-інвалідів, регіональних програм – забезпечення знеболюючими препаратами онкохворих, туберкуліном для проведення туберкулінодіагностики дітям.

Інф. РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/05/doosnaschennya-tsentru-pmd-medychnym-obladnannyam/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.