- Народна Воля - http://volya.if.ua -

ОТГ: Пнів, Пасічна і Битків – перші кроки

Posted By Модератор On 10.05.2019 @ 12:37 In Самоврядування | No Comments

Пасічнянський сільський голова Василь Михайлюк виступив із ініціативою створення об’єднаної територіальної громади, до входження до складу якої закликав, зокрема, Пнівську сільську та Битківську селищну ради.

Як зазначив очільник Пнів`я Василь Гладиш, цю пропозицію детально і скрупульозно вивчили депутати сільської ради й ухвалили позитивне рішення на одній із сесій.

– На громадському обговоренні, яке відбулося 5 травня, відповідно до Порядку проведення громадського обговорення з питань добровільного об’єднання територіальних громад, затвердженого рішенням сільської ради у 2016 році, переважна більшість присутніх односельчан висловилися за входження до ОТГ із центром у Пасічній.

У засіданні взяли участь перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук, заступник голови районної ради Ігор Писклинець, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович. Вони проінформували про господарсько-фінансову доцільність і переваги входження згаданих населених пунктів до Надвірнянської ОТГ із центром у м. Надвірна. Надвірнянська міська рада оголосила проведення 31 травня громадських слухань про вивчення пропозиції щодо ініціювання добровільного об`єднання територіальних громад м. Надвірна і населених пунктів 12 селищної і сільських рад (див. стор. 3).

Депутат районної ради Андрій Гунда, як житель Пнів`я, обгрунтував фінансову спроможність населених пунктів Пнівської сільської ради.

У Биткові, як уточнив голова Василь Вінтоняк, децентралізаційне рішення щодо підтримки ініціативи Пасічнянського сільського голови депутати ухвалили 26 квітня і вирішили провести громадське обговорення у неділю, 12 травня, о 14:00 год. У Пасічній на сесії сільської ради у понеділок, 6 травня, депутати практично одноголосно проголосували за створення ОТГ з центром у Пасічній, а громадські слухання відбудуться також у неділю, 12 травня, о 13:30 год. у приміщенні місцевої ЗОШ І-ІІІ ст. – Якщо рішення будуть позитивними, то клопотатимемо перед обласними радою та держадміністрацією про внесення змін до Перспективного плану формування територій громад області, – уточнив Василь Михайлюк.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/05/oth-pniv-pasichna-i-bytkiv-pershi-kroky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.