- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Юрій Дерев’янко: «Уряд Гройсмана саботує ліквідацію наслідків стихійного лиха на Прикарпатті»

Posted By Модератор On 31.05.2019 @ 12:46 In Суспільство | No Comments

Лідер партії «ВОЛЯ», народний депутат України від 87-го мажоритарного округу Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті 28 травня звинуватив Кабінет Міністрів у саботажі усунення наслідків стихійного лиха в Івано-Франківській області, яке завдало збитків на 400 мільйонів гривень.

Дерев'янко [1]

«Стало відомо про те, що уряд Гройсмана не буде на цьому тижні збиратись на засідання. Кабінет міністрів фактично саботує роботу і вирішення важливих питань, які стосуються здоров’я, життів, безпеки українців», – заявив Дерев’янко і нагадав, що нещодавно на Західній Україні сталось справжнє стихійне лихо, яке призвело до загибелі однієї людини в Івано-Франківщині та однієї дитини у Закарпатті.

Також він зазначив, що 30 квітня – 1 травня негода зруйнувала дорогу та берег річки Бистриця Надвірнянська біля аварійного мосту між селищем Битків і селом Пнів Надвірнянського району, а ґрунт на одній зі смуг обвалився. Внаслідок цього понад 4500 жителів Биткова залишилися фактично відрізаними від цивілізації. «А після проливних дощів 20 травня сталося значне підтоплення майже всіх населених пунктів Надвірнянського та Богородчанського районів, на території яких затопило близько 5000 домогосподарств. У результаті зруйноване дорожнє покриття, пошкоджено декілька мостів, обвалились береги річок, утворились значні вибоїни на комунальних вулицях. У с. Гвізд Надвірняського району майже півтисячі будинків залишились без газопостачання, а кілька десятків людей евакуйовано», – розповів Дерев’янко.

Він обурився тим, що наслідки негоди не ліквідовують. «Закон передбачає, що через 3 дні з моменту, коли облдержадміністрація подає своє звернення Урядові, саме Кабмін дає відповідні розпорядження міністерствам і відомствам для того, щоб ліквідувати наслідки стихії. 25 травня відповідне звернення від Івано-Франківської ОДА надійшло в Уряд, але Уряд не хоче збиратись», – констатував політик.

Дерев’янко підкреслив, що резервний фонд Івано-Франківської області складає всього 5 млн. грн. «Це тоді, коли в одному Надвірнянському районі збитків уже більше, ніж на 30 млн. грн., а загалом по Івано-Франківський області це близько 400 млн. грн.», – заявив він і зазначив, що у цій ситуації робота Надвірнянської та Богородчанської РДА є незадовільною.

«Голова Надвірнянської райдержадміністрації, коли в людей біда, коли всі сільські і селищні голови збираються для того, щоб отримати підтримку, навіть не проводить самостійно нараду. А довідки, які складають для Уряду, навіть не мають конкретної назви річки, яка зруйнувала міст», – вважає народний депутат. Дерев’янко вимагає від уряду негайно припинити «гратися в політику та у вибори».

«Коли ми бачимо білборди по всій країні, що лідерство – це відповідальність, то зараз якраз той випадок, коли треба демонструвати відповідальність», – сказав Дерев’янко. Він звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, віце-прем’єра Геннадія Зубка з вимогою рятувати людей, ліквідовувати наслідки стихійного лиха і діяти рішуче. «Якщо ситуація не вирішиться найближчим часом, то шанси вашої політичної сили, яку намагаєтесь зліпити, будуть дорівнювати нулю», – підсумував Дерев’янко.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко звернувся до Кабінету міністрів та голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука з проханням сприяти виділенню з резервного фонду держбюджету коштів для усунення наслідків негоди в Івано-Франківщині.

Прес-служба народного депутата України,

лідера партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янка.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/05/yurij-derevyanko-uryad-hrojsmana-sabotuje-likvidatsiyu-naslidkiv-styhijnoho-lyha-na-prykarpatti/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/05/Деревянко.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.