- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Борис Гошко презентував воєнний роман «Тил»

Posted By Модератор On 27.06.2019 @ 15:31 In Новини | No Comments

«Ми вже місяць, як перебували у зоні бойових дій і жилося там нам непогано. Так, все вірно, ми жили добре. Деякі мої товариші навіть додому не хотіли, бо сімейні проблеми їх, м’яко кажучи, задовбали.» Саме такими рядками розпочинається черговий воєнний роман молодого письменника з села Лоєва Надвірнянського району, бійця московсько-української війни Бориса Гошка під назвою «Тил». Присвятив він книгу «Усім людям, що віддали життя за волю України…»

Своє літературне дітище член літстудії «Бистрінь» ім. Нестора Чира Борис Гошко презентував 14 червня у Надвірнянській районній юнацькій бібліотеці. Модератором презентації виступив поет, член НСПУ, керівник літстудії Олександр Букатюк. Борис Гошко поділився спогадами про війну та зачитав декілька уривків з книги. За його словами, він прагнув описати хоча б частково те, що відбувається за кілька кілометрів від фронту, тобто в тилу. Борис говорить, що, здається, створив головного героя негативним, однак кожен читач вирішить сам для себе ким є «Денис».

гошко [1]

Присутні тривалий час активно обговорювали важливість подібної літератури для суспільства, бо, по суті, кожен хто не на війні, якраз перебуває в тилу. Військові знають, що перемога можлива завдяки надійній опорі – тилу. Тож задуматись є над чим, особливо цивільній людині. Цікаві пережиті історії розповів волонтер, депутат обласної ради Михайло Іваночко, відзначивши, що важливо усвідомити кожному українцю, яким значущим він є для держави, особливо коли воюємо з однією із найсильніших армій світу.

Власними спогадами поділилися військові побратими Олег Туєшин і Євдокія Попович. Свою підтримку авторові висловили літстудійці Мирослава Гордєєва, Роман Бенюк, Марія Яновська, провідний методист РБК Ганна Халак, зав­юнацької бібліотеки Надія Федьків і побажали подальших успіхів та світового визнання. У підсумку всі зійшлися на одній думці: Україні потрібна тверда перемога, а не хиткий мир. Депутат районної ради Сергій Штогрин звернув увагу, що кожен українець повинен боротися за Українську державу і якщо не зі зброєю на фронті, то обрати для себе «зброю» в тилу. Кожен з присутніх мав змогу придбати книгу «Тил» з автографом автора.

Надвірнянська районна рада в особі голови районної ради Івана Гурмака торік придбала для розповсюдження 100 примірників першої книги «Люди війни» Бориса Гошка.

Борис Гошко – учасник війни на Сході України у 2014-2015 рр. Служив у 128-й гірсько-піхотній бригаді. Народився в с. Лоєва Надвірнянського району. У 22 роки хлопець поїхав добровольцем у зону проведення бойових дій. Брав участь у боях за Дебальцево. Літературним дебютом стала книга на основі реальних подій «Люди війни» – це історія людей, яким байдуже з ким воювати, вони обороняють найдорожче. Увесь роман висвітлює історію життя на фронті, більшість якої – реальні події. Уже через рік Борис презентував другий воєнний роман під назвою «Тил». Письменник не приховує, що буде й третя книга на воєнну тематику, інформує прес-служба Надвірнянської районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/06/borys-hoshko-prezentuvav-vojennyj-roman-tyl/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/06/гошко.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.