- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Ляшко: У людей руки трусяться, коли вони бачать платіжки

Posted By Модератор On 27.06.2019 @ 15:21 In Новини | No Comments

Не жартувати на тему тарифів, а реально знижувати їх вимагає від влади лідер Радикальної партії.

Тарифи – це проблема номер один в Україні, адже кожна третя сім’я не може платити за комуналку. Про це не з чуток знає Олег Ляшко, жодна зустріч якого у будь-якому місті чи селі не обходиться без скарг людей на платіжки з захмарними сумами. Він розповів нещодавно почуту історію свого земляка із Чернігівщини, якому намалювали борг за комуналку, що перевищує дохід його сім’ї. І присоромив владу, яка переводить цю проблему на жарт.

«Михайлу Григоровичу – 73 роки. Трудовий стаж – 47,5 років, пенсія – 2500 гривень. У його дружини Алли Іванівни 40 років трудового стажу і 2000 гривень пенсії. На двох вони мають майже 90 років трудового стажу і 4500 гривень пенсії. У травні родина отримала рахунок за комуналку у 4718 гривень. Це субсидія за 2018-2019 роки, яку вимагають повернути з пенсіонерів. Минулого тижня представник президента у Кабміні Андрій Герус на одному з ефірів сказав, що Зеленський жартував про високі тарифи і нікому не обіцяв їх знизити. Михайлові Григоровичу, його дружині та мільйонам українців, які повинні платити за газ вдвічі більше, ніж пенсія – зовсім невесело!», – обурився Ляшко.

ляшко [1]

Політик неодноразово закликав урядовців пояснити, чому ціна на газ для українців зростає, хоча в усій Європі – падає. Але відповіді не отримав. «Парадокс: у Європі ціна на газ знову знизилася і найнижча за останні три роки, а в Україні людям знову підняли ціну на газ на 400 гривень. І в липні знову обіцяють підвищити. Поясніть мені, будь ласка, де ж та ринкова ціна, яку ви обіцяли українцям?», – обурювався народний депутат під час години запитань до уряду.

Попри доручення Кабміну голова «Нафтогазу» Коболєв відмовився знизити ціну на газ. Проте це може зробити президент, переконаний Ляшко.

«Згідно з Конституцією президент може скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ. У результаті мінімум у два рази будуть знижені тарифи. Ось що повинен зробити президент, а не жартувати з долями людей, їх доходами, їх майбутнім. Президент повинен зробити все, щоб у людей були гроші, повний холодильник і можливість платити не тільки за комуналку, але і за все інше. Тому замість жартів треба переглянути бюджет, вичистити звідти корупційні схеми, збільшити зарплати і пенсії, скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ і знизити тарифи, щоб вони були справедливими. А потім, коли народ буде нагодований, одягнений, доглянутий і діти матимуть перспективу – можна буде і пожартувати», – вважає Ляшко.

 

Марина Клименко.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/06/lyashko-u-lyudej-ruky-trusyatsya-koly-vony-bachat-platizhky/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/06/ляшко1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.