- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Дерев’янко просить Уряд профінансувати реконструкцію ліцею у Чорному Потоці

Posted By Модератор On 18.07.2019 @ 13:57 In Новини | No Comments

Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабміну, в якому просить виділити з Держбюджету кошти на реконструкцію Чорнопотоківського ліцею Делятинської селищної ради об’єднаної територіальної громади Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Дерев’янко відзначив, що у селі Чорний Потік проживає 2 930 людей, із них: понад 400 дітей шкільного віку та більше 200 дітей дошкільного віку – майбутніх учнів.

«Сьогодні діти змушені навчатися у старих пристосованих приміщеннях, які побудовані ще за австрійських часів та перебувають в аварійному стані», – зазначив нардеп.

У 2015 році розпочали будівництво нової будівлі школи, для чого будівельники вимушено знесли один зі старих корпусів школи. У зв’язку з цим на сьогодні частина класів розміщена у приміщенні сільської ради, а саме в кабінеті сільського голови (старости). Умови навчально-виховного процесу не відповідають санітарним правилам та нормам.

«Згідно з виготовленою раніше проектно-кошторисною документацією кошторисна вартість реконструкції ЗОШ І-ІІІ ст. у с. Чорний Потік складала близько 14 млн. грн.», – поінформував Юрій Дерев’янко.

У 2017 році з обласного бюджету виділено 580 тис. грн. на продовження робіт. У районному бюджеті Надвірнянського району на 2017 рік на продовження будівництва школи передбачили 200 тис. грн. Депутат зазначив, що коштів, виділених у наступних роках, виявилося вкрай недостатньо для продовження реконструкції школи у згаданому селі.

«Завершення реконструкції Чорнопотоківського ліцею за станом на сьогодні потребує вже більше 10 млн. грн.», – повідомив Ю. Дерев’янко.

Надто повільне фінансування згаданого об’єкта загострює ситуацію та може спричинити зрив навчального процесу. Тому Дерев’янко просить вжити заходів щодо виділення з Держбюджету коштів на здійснення реконструкції Чорнопотоківського ліцею Делятинської селищної ради об’єднаної територіальної громади Надвірнянського району з будівництвом корпусу на 14 навчальних класів, котельні й адміністративних приміщень.

Нагадаємо, Дерев’янко неодноразово надсилав депутатські звернення та запити до Кабміну, Мінрегіонбуду, Міністерства фінансів, Івано-Франківської ОДА щодо фінансування реконструкції ЗОШ І-ІІІ ст. із будівництвом корпусу на 14 класів, котельні та адмін­приміщення у с. Чорний Потік. Однак усі його вимоги проігнорували, інформує прес-служба народного депутата України Юрія Дерев’янка.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/07/derevyanko-prosyt-uryad-profinansuvaty-rekonstruktsiyu-litseyu-u-chornomu-pototsi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.