- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Свято Івана Купала звеселило краян та гостей

Posted By Модератор On 12.07.2019 @ 14:01 In Новини | No Comments

У суботу, 6 липня, у міській зоні відпочинку ім. Н. Яремчука традиційно святкували Івана Купала за організації та фінансової підтримки Надвірнянської міської ради, а співорганізаторами виступили відділ культури РДА та ГО «Надвірнянський туристично-інформаційний центр». На урочистості завітали представники міської та районної влад, художні колективи Надвірнянщини, жителі та гості міста. Колективи аматорської творчості районного будинку культури підготували культурно-мистецьку програму «Ой, на Івана, та й на Купала».

Привітати учасників та гостей завітав і міський голова Зіновій Андрійович, який зазначив, що Надвірна вкотре стала культурно-мистецьким центром Прикарпаття. Вже доброю традицією в нашому місті є святкування Івана Купала – найколоритнішого та найцікавішого українського свята, в якому вдало переплелися народні і християнські традиції. Ті прадавні традиції дійшли до наших днів і перетворились на театралізовані дійства, які приносять позитивні емоції та дають можливість цікаво провести час. Зіновій Андрійович поздоровив присутніх із великим християнським святом – Різдвом Івана Хрестителя, а всім, хто має ім’я Іван та Іванна, побажав міцного здоров’я, щастя, мирного неба, добробуту та злагоди. Міський голова висловив також щирі слова подяки художнім колективам, відділу культури РДА, комунальним службам та всім, хто долучився до організації святкувань.

Івана-Купала [1]

Під час урочистостей міський голова Зіновій Андрійович та заступник голови районної ради Ігор Писклинець нагородили медалями юнацький склад ФК «Бескид» (Надвірна), який виборов 3-тє місце у чемпіонаті області. Президент «Бескиду», депутат Надвірнянської міської ради Олег Даців, тренер Олег Тищук та капітан команди висловили подяку гравцям клубу, а також всім, хто сприяє розвитку спорту, зокрема футболу, на теренах нашого міста та району.

Івана-Купала_2 [2]

Захід продовжили святковим концертом, в якому взяли участь народний фольклорно-етнографічний колектив «Шовкова косиця» (керівник Олена Яченко), колективи та виконавці міста Надвірної, сіл Гвізд, Пнів, Лоєва та ін. Усі присутні мали можливість брати участь у різноманітних конкурсах, іграх та забавах, які особливо полюбляє молодь. Дівчата плели і і пускали на воду вінки. Вже за доброю традицією ввечері розпалили Купальську ватру. Найсміливіші перескакували через багаття, за що отримували призи. А на сцені гості свята мали змогу почути пісні у виконанні гурту «Полюс».

Інф. Надвірнянської міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/07/svyato-ivana-kupala-zveselylo-krayan-ta-hostej/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/07/Івана-Купала.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/07/Івана-Купала_2.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.