- Народна Воля - http://volya.if.ua -

35-та сесія Надвірнянської міської ради: позачергова і прощальна

Posted By Модератор On 23.08.2019 @ 12:28 In Новини | No Comments

Щирі оплески, несподівані сльози, букет троянд і рясна злива вдячних слів. Власне такою запам`ятається тридцять п`ята позачергова сесія Надвірнянської міської ради сьомого скликання 15 серпня н. р., на якій достроково припинили повноваження Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича.

Після виконання державного Гімну слово взяв секретар міської ради Тарас Пекарський, який зазначив, що вперше за всю історію місцевого самоврядування Надвірної відбувається така сесія, де достроково припиняє повноваження керівник міста. Він обраний народним депутатом України у виборчому окрузі №87, котрий, представляючи наш край у найвищому законодавчому органі, зможе ще більше зробити для розвит­ку громади Надвірнянщини. Тарас Пекарський зачитав відповідну заяву Надвірнянського міського голови про складення ним повноважень із цієї причини й передав слово Зіновію Андрійовичу.

Зіновій Андрійович, який три каденції поспіль, перемагаючи на виборах 2006, 2010 та 2015-ому роках, очолював Надвірну, поспіхом витираючи сльози, вибачився за емоції і пояснив: – бо міська рада – як наш другий дім, де проводимо більше часу в праці для громади.

міська-рада [1]

За пропозицією Зіновія Андрійовича депутати хвилиною мовчання пом`янули пам`ять Героїв України і приступили до обговорення порядку денного сесії.

Сесія вирішила достроково припинити повноваження Надвірнянського міського голови Андрійовича Зіновія Мирославовича у зв`язку з його зверненням: з особистою заявою на підставі п. 1. ч. 1 ст. 79 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні». Згідно з цим рішенням повноваження Надвірнянського міського голови відповідно до ч. 2 ст. 42 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» тимчасово здійснюватиме секретар міської ради Пекарський Тарас Миколайович з моменту дострокового припинення повноважень міського голови і до моменту початку повноважень міського голови, обраного на позачергових виборах відповідно до закону або до дня відкриття першої сесії Надвірнянської міської ради, обраної на чергових місцевих виборах.

Вручаючи Зіновію Андрійовичу булаву і букет троянд, Тарас Пекарський сказав слова вдячності від імені всього депутатського корпусу й апарату міської ради. Він наголосив, що завдяки працелюбності, завзятості і впертості міського голови Надвірна, починаючи із 2006-го, невпинно рухалася вперед, розвивалася і стала найкращим містом на Прикарпатті. Водночас він підкреслив одну із найважливіших рис Зіновія Андрійовича на посаді міського голови. Це – вміння працювати з депутатами, прислухаючись і враховуючи їх думку, що уможливлювало ухвалювати ефективні рішення на користь надвірнянської громади. Тарас Пекарський пояснив призначення булави – наводити нею лад у Верховній Раді України і побажав Зіновію Андрійовичу такої ж плідної і невтомної праці на благо цілої України й Івано-Франківщини зокрема.

До привітань і теплих подяк за співпрацю, особистий внесок Зіновія Андрійовича у розвиток Надвірної приєдналися голови депутатських фракцій у міській раді: Ірина Кащенко, Богдан Зеленчук, Тарас Зіняк, Тарас Вінтоняк, Володимир Монастирецький, Василь Кузюк, Роман Мажак та Анжеліка Дроздик. Вони побажали новообраному парламентареві здоров`я, нат­хнення, залишатися самим собою і не йти на компроміс із совістю, а також залучити кошти й інвестиції для рідного краю і надвірнянської громади, зокрема, навести такий порядок у Верховній Раді, як у Надвірній, а заодно пояснити парламентарям, що таке тариф і що місцеві депутати не повинні впливати на формування тарифів. Звісно, найцінніше побажання – щоб близькі люди завжди перебували поруч.

Зіновій Андрійович, розчулений і зворушений, також із трибуни сесійної зали міської ради звернувся до депутатів, працівників апарату міської ради і всіх присутніх на сесії, зокрема, до багаторічного друга Надвірної із партнерського міста Прудніка (Польща) Ванди Якімко, яка також, до речі, вітала Зіновія Андрійовича.

– Щиро вдячний за підтримку, розуміння, за злагоджену роботу і щоденну працю впродовж 15-ти років, – розпочав свій виступ Зіновій Мирославович і, наголошуючи на важливості нинішнього історичного моменту, продовжив поетичним рядками Ліни Костенко: «Не знаю я, що буде після нас,// в які природа убереться шати.// Єдиний, хто не втомлюється – час.// А ми живі, нам треба поспішати.// Зробити щось, лишити по собі…».

Зіновій Андрійович у форматі спогаду про свою діяльність зауважив, що кожен із депутатів 5-го, 6-го і 7-го скликань вклав і вкладає свою лепту, щоб Надвірна зростала за рівнем та якістю життя. Упродовж цих скликань відбулися 138 сесій, 149 пленарних засідань, ухвалено понад 8 тисяч актуальних рішень із життєзабезпечення господарки міста. Це – певна віха, певна історія, сказав очільник Надвірної, згадавши і про перше ухвалене рішення (стосовно відновлення цілодобового водопостачання міста), і про нелегкий 2008-й, коли довелося долати наслідки літньої повені…

Він зауважив, що кожна каденція мала свої особливості, але найголовніше – вдалося аполітизувати процес господарювання у Надвірній, у результаті чого виграла громада і вдавалося вчасно, ефективно і рішуче реагувати на всі виклики, спричинені бурхливим сьогоденням, а то й працювати на випередження.

У своїй прощальній промові Зіновій Андрійович знайшов слова подяки для кожного депутата і працівника міської ради. Водночас він запевнив у продовженні співпраці Ванду Якімко, яка представила громаду Прудніка, а також у зміцненні партнерських зв`язків з іншими містами-побратимами, як от Крнов (Чехія) та Шомкута-Маре (Румунія).

Свій виступ З. Андрійович завершив по-філософськи: – Хто б не зустрічався на вашому життєвому шляху, подякуйте йому за участь у вашій життєвій долі. Жодна людина не приходить у життя іншої випадково. Спасибі вам усім: одним – за працю; одним – за проблеми; іншим – за казкові моменти; одним – за досвід. І ці слова якось по-особливому сприймались з уст людини, яка створила себе саму і торувала свій шлях до успіху, творячи і розвиваючи рідне місто.

Потім депутати приступили до другого й останнього питання про визначення умов оплати праці секретаря міської ради, з чого доповідав заступник міського голови Василь Василенко. Ухвалено відповідне рішення.

Позачергова 35-та сесія завершилася оплесками в знак подяки Зіновію Андрійовичу за його працю на благо міста та спільною світлиною на сходах перед міською радою.

Інф. Надвірнянської

міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/08/35-ta-sesiya-nadvirnyanskoji-miskoji-rady-pozacherhova-i-proschalna/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/08/міська-рада.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.