- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Неофіційні пляжі – загроза здоров’ю

Posted By Модератор On 13.08.2019 @ 10:15 In Новини | No Comments

Попереджаємо про небезпеку зараження інфекціями та хворобами під час купання і відпочинку на несанкціонованих пляжах.

Ентеровірусна інфекція часто потрапляє в організм людини з брудною водою у дихальні шляхи або шлунково-кишковий тракт. Симптоми: нудота, блювота, пронос, фарингіт, ангіна і навіть кон’юнктивіт, менінгіт.

Хвороба Боткіна (вірусний гепатит А). В організм людини вірус проникає через потрапляння в шлунково-кишковий тракт зараженої ним води або їжі. Симптоми: підвищення температури тіла, збільшення печінки і біль у правому підребер’ї, зміна кольору склери очей, потемніння сечі (кольору темного пива), знебарвлення калу.

Гельмінтози. Паразити потрапляють із ковтком води при купанні. Якщо у людини здувся живіт, з’явилися метеоризм і свербіж, висипання на шкірі, знизився апетит, порушився сон, то діагноз «гельмінтоз» очевидний.

Холера – особливо небезпечна інфекція. Джерело інфекції – брудні руки, забруднена вода. Холера може протікати у вигляді звичайного кишкового розладу, але часто набуває тяжкої форми: втрата рідини призводить до зневоднення, сильної інтоксикації, порушення серцевої діяльності.

Лептоспіроз. Збудник потрапляє у воду від хворих тварин. Щоб відбулося інфікування, бактерії достатньо потрапити на слизову оболонку людини або на ушкоджену ділянку шкіри. Збудник також легко проникає через кон’юнктиву очей і слизові оболонки. Хвороба відноситься до групи особливо небезпечних інфекцій, має тяжкий перебіг і без лікування може закінчитися летально.

Дизентерія, сальмонельоз, ешерихіоз. Це різні захворювання з різними збудниками, але зі схожими у цілому симптомами: діареєю, болем у животі, нудотою і підвищенням температури. Вони небезпечні зневодненням і всіма важкими наслідками.

Грибкові інфекції. Потрапляють у воду через купання уражених ними людей, тварин, птахів, заражених предметів побуту. Найчастіше вражають шкірні покриви – у вигляді лущення, корости, розшарування нігтьових пластин. Також можуть піддаватися зараженню статеві органи.

Небезпека може чатувати й на суші. Пісок на пляжі не обробляють дезінфікуючими речовинами, тому на глибині 5-6 сантиметрів він є найсприятливішим середовищем для розвитку різних мікроорганізмів. Особливо небезпечним є вологий пісок.

Уникайте відпочинку на несанкціонованих пляжах.

Віра АНДРІЙКІВ,

головний спеціаліст районного відділу

Головного управління Держпродспоживслужби

в області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/08/neofitsijni-plyazhi-zahroza-zdorovyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.