- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Створили першу опорну школу

Posted By Модератор On 16.08.2019 @ 11:02 In Тема дня | No Comments

школа [1]

У районі відкрили першу опорну школу. Відповідно до рішення Надвірнянської районної ради створено на базі Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст. опорний заклад освіти «Пасічнянський ліцей» із 4-ма філіями: Пасічнянська початкова школа № 1, № 2, № 3 та № 4.

За кошти з державного бюджету для опорної школи придбано обладнання для 5 кабінетів: біології, географії, математики, фізики та хімії. Крім цього, школа отримала також медіатеку та комп’ютерний кабінет для 1-4-х класів.

Учні кожної з філій мають доступ до практичних занять на базі опорної школи – для цього у районі придбають ще один шкільний автобус.

Зі створенням опорної школи її філії втрачають лише статус юридичної особи, директори шкіл стають завідувачами філій, їхній тарифний розряд залишається той самий, втрачаються лише певні повноваження. Зокрема, можливість приймати на роботу педагогічних і технічних працівників філії.

Школа потрібна для того, аби наші діти отримували якісну освіту, яка стане для них квитком у майбутнє. І тому наша мета – створити таку інфраструктуру закладів, щоб ми могли підвезти до якісної, добре обладнаної школи, у якій є хороші вчителі, кожного українського школяра, – зазначив перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук.

Посадовці переконують, що ці прогресивні зміни підуть на користь дітям горян.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/08/stvoryly-pershu-opornu-shkolu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/08/школа.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.