- Народна Воля - http://volya.if.ua -

30-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання

Posted By Модератор On 27.09.2019 @ 12:01 In Новини | No Comments

У п’ятницю, 20 вересня ц. р., відбулася 30-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання.

Перед початком роботи сесії голова обласної ради Олександр Сич спільно з головою обласної державної адміністрації Денисом Шмигалем вручили прикарпатцям державні й обласні нагороди. Опісля депутати затвердили порядок денний, до якого, за рекомендацією президії, включили 89 проектів рішень та питання «Різне».

У зв’язку з обранням народним депутатом України прикарпатські обранці достроково припинили повноваження свого колеги Олександра Матусевича. Натомість новим депутатом обласної ради згідно з рішенням окружної виборчої комісії став Володимир Віталійович Поліш.

Реагуючи на актуальні соціально-економічні проблеми, прикарпатські обранці схвалили чотири звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються врегулювання питання надання матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО при розробці відповідного закону України про статус ветеранів війни, необхідності схвалення законопроєкту «Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України», стану виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області, якості та доступності первинної медичної допомоги для сільських жителів.

Відповідно до плану роботи обласної ради депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за І півріччя 2019 року. Водночас тимчасово виконуючий обов’язки прокурора області та начальник Головного управління Національної поліції області поінформували депутатський корпус про діяльність відповідних органів за 6 місяців поточного року. А ще про свою роботу прозвітувала постійна комісія обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму.

Прийняті рішення про внесення змін до головного фінансового документу Прикарпаття і до шести регіональних програм та затверджено дві нові.

На виконання реформи охорони здоров’я депутати схвалили створення більше двох десятків комунальних некомерційних підприємств. Водночас підтримано внесення змін до рішення обласної ради «Про перспективний план формування територій громад області».

Позитивними також стали рішення обласної ради щодо кадрових питань і питань, які регулюють майнові та земельні відносини. Натомість блок питань, пов’язаних із наданням у користування мисливських угідь, відправили на доопрацювання.

Прес-служба обласної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/09/30-a-sesiya-oblasnoji-rady-somoho-demokratychnoho-sklykannya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.