- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Спасова допомога для наших оборонців

Posted By Модератор On 06.09.2019 @ 12:32 In Благодійність,Вдячність | No Comments

На превеликий жаль, на сході нашої неньки України небо крається від пострілів гармат та снарядів.

І там на захисті стоять найкращі наші сини й дочки. Ми, живучи під мирним небом, не повинні їх забувати.

Уже в 43-ій раз волонтер Василь Павлик здійснив свою надважливу місію. До цієї поїздки радо долучився лікар Леонід Білоус. Вони відвідали наших захисників на Луганщині, в Кримському та Попасній. Також із продуктами харчування завітали до дітей у школі Кримського, які неодноразово приїжджали до нас на Прикарпаття Також надано лікарську допомогу при медогляді дітей.

На свято Преображення Господнє волонтери звернулися до духовенства із закликом допомогти в організації поїздки. Щиро відгукнувся декан Пнівського деканату УГКЦ о. Богдан Михайлина, який згуртував усіх священників цього деканату і разом із парафіянами розпочали збір продуктів та іншої допомоги. Зокрема, віряни церкви Вознесіння Господнього з Білозорини під проводом о. Богдана Михайлини зібрали: закрутки, крупи, засоби гігієни та 1080 грн. Паства церкви Пресвятої Богородиці під проводом о. Григорія Данчишина із Максимця радо зібрала 3750 грн. та продукти харчування. Також у зборі допомоги взяли участь парафіяни церкви Святого Великомученика Димитрія с. Зелена та церкви Зіслання Святого Духа присілка Фентираль під орудою о. Володимира Андрусяка. Велика подяка громаді храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Черник під проводом о. Мирона Тиміва, які гуртом пожертвували продукти харчування та 2542 грн. Парафіяни пасічнянської церкви Апостолів Петра і Павла та церкви Святої Параскеви під проводом о. Олега Гуляка пожертвували відповідно 350 та 650 грн., а також консервацію, крупи, солодощі, засоби гігієни, шкарпетки, мінеральну воду у великій кількості.

Щиро дякуємо о. Олексію Градюку церкви Трьох Святих із присілка Пастаята за 2272 грн. грошової допомоги. Віряни церкви Святого Йосафата із присілка Битківчик під керівництвом о. Андрія Будзака офірували 1500 грн.. Також долучилася церква Успіння Пресвятої Богородиці під проводом о Володимира Чорноокого. Велику подяку складаємо отцям Миколі Костику та Ярославу Онуфраку, церкви Непорочного Зачаття Діви Марії с. Пнів, які своїм закликом про допомогу донесли до парафіян той біль наших військовиків. До речі, чотири десятки побратимів з нашого села пройшли через це пекло війни. Пнівчани зібрали 11600 грн. грошової допомоги. Сестри подбали, щоб наші воїни смакували варениками, а брати – салатами з моркви та буряка по-корейськи. Також парафіяни пригостили наших воїнів спасовими булочками, цукерками, різними смаколиками, фруктами. Зібрали крупи, цигарки. Дякуємо сестрам та братам у Хресті, які зорганізували допомогу: Наталії Ференчук, Лілії Пінах, Мирону Пилипонюку, Оксані Ференчук, Галині Мишко, Марії Мельничук, Степанові Пуканюку, Михайлові Дворецькому та всім волонтерам Пнів`я, а також Битківському селищному голові Василеві Вінтоняку, який придбав необхідне для ліплення вареників і передав 3 тис. грн.

Також подяку складаємо Надвірнянському деканату, зокрема, декану о. Ігорю Шліхутці та о. Михайлові Мельчаковському, завдяки яким зібрано чотири ящики фруктів.

Долучились до цієї поїздки жителі Бурштина, котрі приготували домашнє печиво. І, як завжди, з любов`ю згадуємо подружжя Марії та Віктора Юрчуків із Надвірної, які, не покладаючи рук, працюють і стараються при кожній поїздці забезпечити наших солдатиків смачною домашньою тушонкою. Продовжує справу покійного о. Івана Качанюка отець Микола Григорук цервки Святої Параскеви с. Фитьків, який передав 10000 грн. грошової допомоги. Фронтовик, старшина Юрій Остапчук, керівник апарату райдержадміністрації Микола Кравчук придбали відра для вареників та коробки-упаковки на салати. Посприяв також коштами колектив відділу культури РДА на чолі з керівником Олександром Зварчуком.

Низький уклін всім небайдужим християнам, які молитовно й матеріально долучились до збору допомоги хлопцям на фронт. За зібрані кошти придбали пральну машину (першої необхідності), колеса до автомашини на схід, оплачено ремонт генератора та витрати на пальне.

Складаємо щиру подяку всім християнам і духовним отцям за єдність у спільній справі. Нехай Господь благословить кожного із Вас і віддячить сторицею!

Ініціативна група с. Пнів.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/09/spasova-dopomoha-dlya-nashyh-oborontsiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.