- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Управлінню соціального захисту населення РДА – 75

Posted By Модератор On 18.10.2019 @ 11:09 In Професійне,Свята | No Comments

16 жовтня 1944 року рішенням Надвірнянського районного виконавчого комітету створено відділ соціального забезпечення у Надвірнянському районі у складі 4 працівників.

вітаєм [1]

У післявоєнні сорокові роки працівники соціального захисту займалися призначенням державних допомог сім’ям військовослужбовців, призваним у діючу армію, державних пенсій – особам з інвалідністю внаслідок війни, а сім’ям загиблих військовослужбовців пенсії – у зв’язку з втратою годувальника.

У 1950-ті набули право на призначення державних пенсій за віком на пільгових умовах за Списком №1 та Списком №2, відповідно до постанови Ради Міністрів СРСР від 22.08.1956 р. № 1173, якою затверджені списки виробництв і професій на роботах із важкими умовами праці.

Із 1964-го встановлено державне пенсійне забезпечення для осіб із числа членів колгоспів, колгоспних спеціалістів, головних бухгалтерів, механізаторів, які мали вищу або середню спеціальну освіту і працювали за спеціальністю в усіх ланках колгоспного виробництва.

Відділ соціального забезпечення Надвірнянського району в жовтні 1993 року перейменували у відділ соціального захисту Надвірнянської райдержадміністрації. Відповідно до прийнятого в грудні 1993 року Закону України «Про державну службу» працівники відділу стали державними службовцями. Відповідно до наказу від 13 липня 1995 р. відділ соціального захисту реформовано в управління соціального захисту населення РДА.

Зараз в управлінні соцзахисту населення 59 працівників, у т. ч. 57 державних службовців. У його склад – 9 відділів та 1 сектор.

Відповідно до покладених завдань спеціалісти управління забезпечують у районі гарантоване Конституцією України право на соціальний захист ветеранам війни, особам з інвалідністю, малозабезпеченим і багатодітним сім’ям, соціальний захист поранених та учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб, членів сімей загиблих учасників АТО, надають житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг, на тверде паливо і скраплений газ, забезпечують реалізацію державної політики у сфері соціально-трудових відносин, підвищення рівня оплати праці та питань легалізації виплати заробітної плати працівникам установ, підприємств, організацій всіх форм власності району.

Шановні ветерани та працівники управління соціального захисту населення!

З нагоди 75-ої річниці створення управління соціального захисту населення у Надвірнянському районі прийміть найщиріші вітання та побажання міцного здоров’я, життєвого оптимізму, щастя, добра, достатку, родинного затишку і тепла, творчого натхнення на подальшу плідну працю і віри у процвітання нашої держави України.

Велика вдячність Вам, шановні працівники та ветерани, за невтомну і самовіддану працю!

Марія ЮРЧИЛО,

начальник управління

соціального захисту населення РДА.

Світлана БУРІЙ,

голова профспілкового комітету.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/10/upravlinnyu-sotsialnoho-zahystu-naselennya-rda-75/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/10/вітаєм.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.