- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Фестиваль «Старі фотографії» – як прояв обдарованої молоді

Posted By Модератор On 15.11.2019 @ 12:23 In Ми - українці | No Comments

«Пласт» – освітньо-просвітницька платформа, де гуртується молодь України, виховується патріотизм та формується національна свідомість, сприяє всебічному вихованню дітей і молоді, а також допомагає відкрити та розвивати їх таланти. Минулими вихідними на майдані Шевченка у Надвірній відбувся традиційний окружний пластовий фестиваль «Старі фотографії».

Захід проводили з метою сформувати в учасників зацікавлення різними видами мистецтва, популяризувати українську дитячу творчість, укріпити культурні зв’язки шляхом виявлення та підтримки обдарованої молоді, сприяти подальшому розвитку її обдарувань, узагальнити і поширити кращий досвід роботи з молоддю серед пластового товариства.

Привітати учасників завітали в. о. Надвірнянського міського голови Тарас Пекарський, перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук, заступник голови районної ради Ігор Писклинець. Посадовці наголосили, що саме «Пласт» сприяє всебічному патріотичному вихованню української молоді. Ті, котрі проходять школу «Пласту», поповнюють ряди активних громадських діячів, які в майбутньому розбудовуватимуть та розвиватимуть нашу незалежну державу. Представники влади висловили щирі слова подяки керівництву організації, зокрема, «Пласту» станиці Надвірна і побажали, щоб щороку все більше юних надвірнянців поповнювали ряди цієї організації, а під час фестивалю якнайкраще продемонструвати свої можливості, таланти та професіоналізм і з користю й цікавістю провести своє дозвілля. Під час заходу Тараса Пекарського, Богдана Зеленчука та Вікторію Возну, батьків надвірнянських пластунів іменували приятелями «Пласту» та пов’язали пластові хустинки.

Довідково: Пласт – Національна скаутська організація України, метою якої є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників суспільства на ідейних засадах Пласту і на засадах християнської моралі.

Пласт як український аналог скаутського руху з’явився в Україні у 1911-му. Для досягнення виховних цілей Пласту діє пластова метода виховання, основні принципи якої полягають у добровільності членства в організації, вихованні і навчанні через гру та працю, поступовій програмі занять і випробувань, гуртковій системі самоорганізації, пізнанні природи і житті серед природи, підтримці спеціальних зацікавлень і здібностей дітей та молоді.

Пласт є найбільшою молодіжною організацією України: 137 осередок Пласту діє у 23 областях України. Пласт об’єднує 8 тисяч пластунів різного віку – від наймолодших 6-річних до найстарших пластунів-сеньйорів, які допомагають у виховній праці. Надвірнянська станиця налічує близько 120 пластунів, інформує сайт Надвірнянської міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/11/festyval-stari-fotohrafiji-yak-proyav-obdarovanoji-molodi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.