- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Храмове свято у Лісній Тарновиці

Posted By Модератор On 29.11.2019 @ 12:12 In Духовність | No Comments

Храм Косми і Дем`яна Української греко-католицької церкви у Лісній Тарновиці – пам`ятка культури 1800 року й охороняється як архітектурна спадщина цього села. Особливої величі і краси набула святиня із позолоченими куполами після реконструкції.

Тарновиця [1]

Позаминулої неділі, на храмове свято, до Лісної Тарновиці із різних деканатів на запрошення пароха о. Василя Нагорняка прибуло 25 священників. У церкві виставили мощі Косми і Дем`яна. Літургійну службу Божу відправили у співслужінні зі священниками Богданом Іванюком і Теодором Нагорняком із Бучача.

храм-Тарновиця [2]

На свято приїхали сотні вірян з інших районів нашої області.

Декан Тисменичанський о. Василь Панівник освятив воду біля каплички Матері Божої, яку спорудив житель Лісної Тарновиці Василь Мельниченко зі своєю родиною. Після Служби Божої мирували християн, звучали чудові церковні пісні за участі хору.

Отець Василь Нагорняк багато зробив доброго для села, зокрема, організував поїздки до Меджугор`я (Боснія і Герцеговина) та в Джублик (Закарпатська обл.), де з`являлася Пресвята Богородиця, та по багатьох інших святих місцях, а також сходження на Говерлу.

Михайло ЛУКАЧ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/11/hramove-svyato-u-lisnij-tarnovytsi/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/11/Тарновиця.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/11/храм-Тарновиця.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.