- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Майже 11 тисяч адміністративних послуг надано платникам в Надвірнянському управлінні

Posted By Модератор On 29.11.2019 @ 13:15 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Найбільше запитуваною адміністративною послугою залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

За звітний період Надвірнянським управлінням видано 6147 таких карток. Також, за січень-жовтень 2019 року надано послуг:

  • - видача відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 2325;
  • - реєстрація платника єдиного податку –787;
  • - надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 722;
  • - реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 527;
  • - видача довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету –150;
  • - реєстрація реєстратора розрахункових операцій –130;
  • - реєстрація книг обліку розрахункових операцій –754;
  • - реєстрація розрахункових книжок – 155.

Для платників податків та громадян у приміщенні управління розміщені інформаційні та тематичні стенди з питань застосування норм податкового законодавства, зразки заповнення заяв, податкової звітності, єдиного внеску та перелік надання адміністративних послуг.

З початку року платники Яремчанщини сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 222 млн. грн. податків

В тому числі до державного бюджету   надійшло  88,8 млн. грн.,  що  на 24,2  млн. грн, більше ніж за січень-жовтень 2018 року.

Переважну частину надходжень  забезпечено  за рахунок: 32,3 млн. грн. податку на додану вартість,  при цьому бюджетне відшкодування ПДВ грошовими коштами склало 811 тис. грн.,  19,4  млн. грн. податку на  доходи фізичних осіб та 26,7 млн. грн. рентної плати за користування надрами.

Місцеві бюджети Яремчанської міської ради Надвірнянського управління протягом січня-жовтня  2019 року отримали  132,7  млн. грн.  за рахунок:

- 56,4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 10,1 млн.грн. більше минулорічного;

- 34,5  млн. грн. плати за землю, що на 20 млн.грн. перевищує надходження аналогічного періоду минулого року;

- 14,7 млн. грн.  єдиного  податку на підприємницьку діяльність,що на 3,5 млн.грн. перевищує надходження січня-жовтня 2018 року.

Крім того, протягом січня-жовтня  поточного року суб’єктами господарювання сплачено 89,1 млн. грн. єдиного соціального внеску, що на 17,2 млн.грн. перевищило надходження за аналогічний період минулого року.

Яремчанські”спрощенці” перерахували до місцевих бюджетів майже 15 мільйонів гривень

Суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, упродовж січня-жовтня 2019 року сплатили до місцевих бюджетів Яремчанщини 14744 тис. гривень єдиного податку, що на 3540 тисячі перевищило показник відповідного періоду минулого року.

Як повідомив начальник Надвірнянського управління Василь Гнатюк, лідерами зі сплати єдиного податку стали фізичні особи-підприємці, які перерахували 12389 тисячі, що на 3190 тисячі перевищує минулорічні надходження. СГД-юридичні особи поповнили скарбниці на 2355 тисячі, перевищення складає 330 тисяч у порівнянні з минулим роком.

Нагадаємо, що змінами до Закону № 128-IX від 20.09.2019 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг платники єдиного податку 1 групи працюватимуть без РРО. Решта представників мікробізнесу отримають безкоштовні програмні РРО від ДПС.

З початку цього року до бюджету країни надійшло понад 232 мільйона гривень податку на доходи з фізичних осіб

З початку 2019 року від платників Надвірнянського управління до зведеного бюджету країни надійшло 232,5 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума сплаченого податку на 37,2 млн. гривень перевищує показник відповідного періоду попереднього року.

В загальній сумі надходжень до зведеного бюджету податок на доходи з фізичних осіб складає майже 27,8 відсотків.

Найбільше від сплати податку на доходи фізичних осіб отримали місцеві бюджети – 173,6 млн. гривень, вказана сума на 27,4 млн. гривень більше ніж торік.

Державний бюджет поповнився на суму -58,9 млн. гривень отриманих від цього податку, в порівнянні з показниками минулого року надходження збільшено на 9,7 млн. гривень.

На соціальні гарантії платники податків Яремчанської ДПІ спрямували понад 89 млн. грн.

З початку року платники податків Яремчанщині перерахували до бюджету 89,1 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 17,2 млн грн перевищує показник 10 місяців минулого року. Зокрема, за підсумками жовтня поточного року на соціальні гарантії направлено майже 8,6 млн грн ЄСВ. Порівнюючи з жовтнем минулого року надходження зросли на 788 тис грн.

За словами начальника Надвірнянського управління Василя Гнатюка, позитивну динаміку надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування досягнуто завдяки цілеспрямованій роботі з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, вжиттю заходів з детінізації доходів та легалізації зайнятості населення.

Надвірнянське управління ГУ ДФС в області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/11/majzhe-11-tysyach-administratyvnyh-posluh-nadano-platnykam-v-nadvirnyanskomu-upravlinni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.