- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Посвячення дзвіниці у Битківчику

Posted By Модератор On 29.11.2019 @ 12:15 In Духовність | No Comments

У понеділок, 25 листопада, у день свята великого мученика за віру Христову і возз’єднання церков – св. Йосафата (Кунцевича) Єпископ Коломийської єпархії УГКЦ Василій Івасюк відслужив Архиєрейську Літургію у с. Битківчик.

Бойко [1]

Завітав Владика на парафію, названу в честь святого, з нагоди храмового свята. Процесійно на церковному подвір’ї його зустрів парох о. Андрій Будзак спільно з парафіянами. Кир Василій очолив Богослужіння, за яким йому співслужили: протопресвітер Пнівський отець-мітрат Богдан Михайлина, віце-економ єпархії о. Михайло Мільчаковський та чисельне духовенство.

віряни [2]

Під час проповіді Преосвященний Владика розповів вірним про життєві подвиги священномученика Йосафата і закликав його наслідувати.

“Метою життя Йосафата були церковна єдність і навернення грішників. Його християнське милосердя, любов до ближнього, навіть до своїх ворогів не тільки на словах, але й на ділі, пошуки шляхів об’єднання, підтверджує велику відданість Христовій Церкві. Він відверто говорив:“Ви мене переслідуєте, готуєте для мене смерть, а я вас усім серцем люблю і бажаю за вас віддати навіть своє життя”, – сказав проповідник.

Бойко-2 [3]

Єпископ вручив подячні грамоти всім жертводавцям, які підтримали будівництво дзвіниці для місцевого храму. Далі відбулось мирування, після чого парафіяни вийшли на освячення води і новозбудованої дзвіниці.

Цього ж дня кир Василій відвідав владику-емерита Коломийської єпархії УПЦ КП Іоана Бойчук . Шість років тому Синод УПЦ КП звільнив єпископа від управління за станом здоров’я. Зараз він проживає у с. Битківчик, тому владика Василій не оминув нагоди завітати до душпастиря. Владики поспілкувалися і на завершення зробили пам’ятну світлину, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/11/posvyachennya-dzvinytsi-u-bytkivchyku/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/11/Бойко.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/11/віряни.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/11/Бойко-2.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.