- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Внесок у Пенсійний фонд від платників Надвірнянщини майже 250 млн. грн.

Posted By Модератор On 15.11.2019 @ 13:11 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Упродовж десяти місяців цього року працедавці Надвірнянщини спрямували на соціальні потреби 249,7 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 29,2 млн. грн. перевищує минулорічні надходження.

За жовтень місяць поточного року надходження внеску склали 24,8 млн.грн., проти 23,8 млн грн. у жовтні минулого року.

Нагадаємо, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску –918,06 грн.

Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців міста. А це, в першу чергу, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням.  Тому, вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах», сумлінно ставились до своєчасної виплати заробітної плати та сплати ЄСВ.

Від платників району надійшло понад 837 млн. грн. податкових платежів

Як повідомив начальник Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк, за 10 місяців поточного року платники Надвірнянщини забезпечили надходження до бюджетів усіх рівнів у розмірі 837,4 млн грн., що на 30,5 млн.грн. більше минулорічного.

Із загальної суми надходжень до Державного бюджету спрямовано 564,3 млн грн.

До місцевого бюджету надійшло 273,1 млн грн. У порівнянні з минулим роком надходження зросли на 45,6 млн. грн.

Сума надходжень з податку на доходи фізичних осіб склала 232,5 млн. грн., що на 37,2 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

Суб’єкти господарювання Надвірнянського району, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 24,7 млн. грн. єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 5,3 млн грн.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 249,7  млн. грн., що на 29,2 млн. грн. більше, ніж у січні-жовтні 2018 року.

Платники Надвірнянщини сплатили до бюджетів місцевих громад понад 273 млн. грн.

Як повідомив начальник Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк, за десять місяців поточного року до бюджетів місцевих громад надійшло 273,1 млн. грн. податків і зборів. Це на 45,6  млн.грн. більше минулорічного показника. При цьому, за жовтень 2019 року до місцевих бюджетів надійшло 26,9 млн. грн., що на 2,3 млн. грн. більше ніж у жовтні 2018 року.

За словами посадовця, основним джерелом надходжень до місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. За січень-жовтень 2019 року зібрано 173,6 млн. грн. цього податку, що на 27,4 млн. грн., більше ніж за аналогічний період минулого року. При цьому, за жовтень п.р. сума надходжень ПДФО склала 16,9 млн. гривень.

 «Також спостерігається суттєве збільшення надходжень єдиного податку. Так, за 10 місяців поточного року бізнес району перерахував до місцевих бюджетів 24,74  млн.грн. цього платежу, що на 5,3 млн. грн. більше ніж минулоріч, – зазначив Василь Гнатюк. – Зросли й суми земельного податку та орендної плати. Якщо у січні-жовтні 2018 року сплачено 24,6 млн. грн., то в цьому році надходження від користування землею склали 35,3 млн.грн.».

До місцевих бюджетів Яремчанщини надійшло майже 44,5 млн. грн. майнових податків

Упродовж десяти місяців цього року місцеві бюджети Яремчанщини від землекористувачів, власників нерухомості та елітного транспорту отримали 44422 тис. грн. майнових податків, що майже вдвічі (на 22216 тис. грн.),більше, ніж торік.

Найбільша питома вага у структурі надходжень майнових податків традиційно належить платі за землю. Цього року землевласники та землекористувачі – громадяни поповнили бюджети сіл, селищ та міста на 34541 тис. грн., що на 19974 тис. грн. перевищує минулорічні показники.

Від власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості місцеві бюджети отримали 9808 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 2204 тис. грн. перевищує показники минулого року.

Власники автівок класу «люкс» поповнили бюджети на 73 тис. грн., що на 38 тис.грн. більше аналогічного періоду минулого року.

В Надвірнянському управлінні ГУ ДПС нагадують, що громадянам, які отримали податкові повідомлення-рішення з податку на нерухомість, плати за землю та транспортного податку, необхідно сплатити нараховані суми протягом 60 днів з дня отримання. У разі порушення термінів сплати податку до платників застосовуватимуться фінансові санкції у вигляді штрафу в сумі від 10 до 20 відсотків несвоєчасно сплаченої суми податку.

Цьогоріч на допомогу армії платники району перерахували майже 17 млн. грн. військового збору

За словами начальника Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області Василя Гнатюка, за січень-жовтень 2019 року платники податків Надвірнянщини перерахували до держбюджету 16,8 млн. грн. військового збору. Це на 1,6 млн. грн. перевищує суму, перераховану на підтримку української армії впродовж січня-жовтня минулого року. Зокрема, за жовтень надходження військового збору склали 1,5 млн грн.

Додамо, що військовий збір на Надвірнянщині, згідно з нормами діючого законодавства, сплачують фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Від власників нерухомості місцеві бюджети Надвірнянщини отримали понад 3,5 мільйони гривень

За підсумками десяти місяців поточного року місцеві бюджети Надвірнянщини отримали 3 млн. 549 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомив начальник Надвірнянського управління ГУ ДПС Василь Гнатюк.

За його словами у порівнянні з результатами попереднього року надходження цього платежу збільшились на 730 тис грн.

Безперечним лідером у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, якими сплачено 1 млн. 963 тис. грн., сума надходжень від фізичних осіб становить 1млн.586  тис. грн.

Водночас посадовець нагадав, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані лише ті громадяни, котрі володіють квартирою/квартирами, житлова площа яких перевищує 60 м2 і будинку/будинків, загальна площа яких перевищує 120 м2, різних типів житлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 180 м2, та являються власниками та землекористувачами земельних ділянок.

Майже 25 мільйонів гривень єдиного податку надійшло до місцевих бюджетів Надвірнянщини

Суб’єкти господарської діяльності, які здійснюють діяльність на прощеній системі оподаткування, за десять місяців 2019 року сплатили 24735 тис.грн. єдиного податку. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 5319 тис.грн., або на 27 відсотків.

Зокрема, юридичними особами сплачено 4664 тис.грн., що на 708 тис.грн. перевищує минулорічні надходження, фізичними особами – 20071 тис.грн., що на 4611 тис.грн. більше січня-жовтня 2018 року.

Податківці звертають увагу, що єдиний податок сплачується безпосередньо до місцевих бюджетів, тож платники єдиного податку району, сплачуючи єдиний податок, сприяють розвитку та благоустрою місцевих громад.

Надвірнянське управління ГУ ДПС В Івано-Франківській області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/11/vnesok-u-pensijnyj-fond-vid-platnykiv-nadvirnyanschyny-majzhe-250-mln-hrn/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.