Газета по-надвірнянськи
 

Христос Рождається! Дорогі брати і сестри!

27 грудня 2019, 12:10 | Рубрика: Новини Версія для друку Версія для друку 53 переглядів

У перші святкові дні Нового 2020 року Божого вкотре маю особливий духовний привілей звернутися до Вас із Різдвяним зверненням як виявом особливої душпастирської шани та вітцівської опіки, яка наповняє серце та звеселяє душу могутнім співом прадавньої коляди «Бог Предвічний народився».

Сьогодні велика радість. Ми духовно переживаємо найвеличніше чудо, котре перевернуло всю історію людства. Ось уже більш як дві тисячі років ми – люди не самотні. Ось уже більш, як дві тисячі років гріх не має над нами жодної влади. Ось уже більш, як дві тисячі років ми із Вами маємо відкрите небо, бо Спаситель спасає нас.

Він прийшов у наш світ, щоб наші гріхи взяти на Себе. Він прийшов у світ, щоб нашу відповідальність взяти на Себе. Він прийшов у світ для того, щоб ми не померли, але мали вічне життя. Він прийшов у світ, бо Він – Бог милосердний, бо Він – Бог любові. І Він любить нас і прийшов до нас, щоб допомогти нам.

Докладемо сил і старанності, щоб наша віра воістину стала тим золотом – дорогоцінним надбанням, яке ми принесемо нашому Спасителю. І через це дорогоцінне надбання, через нашу віру ми отримаємо в нашому житті опору, а головне – отримаємо порятунок.

Ладан, який принесли Господу мудреці. Ладан – символ молитви. Благоуханний ладан – символ доброї молитви. Ось другий дар, який ми повинні принести Господу Ісусу Христу, – нашу молитву. З вірою, молитву таку, щоб вона підносилася до Господа так само, як запашний ладан. Наша молитва не буде почута, якщо ми комусь не прощаємо його гріхи проти нас, якщо ми бажаємо помститися, якщо в нашому серці ніяк не вщухає гнів, роздратування. Тільки тоді нашу молитву Господь почує, якщо вона стане чистою і пахучою, мов пахощі ладану. Ось і принесемо Христові нашу молитву – чисту і непорочну. І, стоячи у храмі, згадаймо, якщо ми маємо на когось образу, гнів, роздратування, залишимо все це. Принесемо у подарунок Господу Ісусу Христу нашу чисту молитву, нічим не споганену.

Миро принесли мудреці Христу. Христос, як людина, повинен був померти, і помер за наші з вами гріхи. А миро – як знак покори людини перед тим, що посилає йому Бог. Звичайно, ми у своєму житті найчастіше нарікаємо і найбільше незадоволені тими обставинами, які приходять до нас. Давайте принесемо у дар Господу Ісусу Христу наше смирення.

Нехай Спаситель прийме наші дари і благословить нас, щоб наше земне життя пройшло у благочесті й чистоті, і ми досягли великого Царства, заради якого і прийшов у світ Спаситель, щоб перемогти гріх, перемогти смерть і дати нам радість порятунку і життя вічне.

Благословенного 2020 року Божого, радісних свят Різдва та Богоявлення Господнього.

Протопресвітер

Надвірнянського

протопресвітеріату,

парох громади

Прокатедрального

собору Благовіщення

Пресвятої Діви Марії УГКЦ

м. Надвірна о. Андрій БАКОТА.

Прокоментуй!

Залиште коментарій

*

!!! Коментарій буде розміщено після погодження модератором !!!