- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Круглий» стіл з нагоди вшанування ліквідаторів на ЧАЕС

Posted By Модератор On 20.12.2019 @ 13:06 In Акцент | No Comments

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Протягом семи місяців 1986 року героїчними зусиллями та самовідданою мужньою працею сотень тисяч простих людей вдалось приборкати вогнище радіації на Чорнобильській АЕС. Зупинили активний викид радіоактивних речовин в атмосферу лише ціною масового опромінення тисяч ліквідаторів, які врятували світ від ще маштабнішої катастрофи.

Із метою гідного вшанування пам’яті подвигу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС у великій залі районної ради відбувся «круглий» стіл за участі безпосередніх учасників тих лихоліть та керівництва району, міста, зокрема, голови районної ради Івана Гурмака, заступника голови РДА Ярослава Гундяка, заступника Надвірнянського міського голови Василя Василенка, голови районної громадської організації «Спілка Чорнобиль» Романа Бенюка, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, керівництва та представників Надвірнянських управління соціального захисту населення РДА, об’єднаного управління Пенсійного фонду та КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги».

На початку засідання голова районної ради Іван Гурмак відзначив подякою ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, наголосивши:

– Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Жодна статистика не покаже, скільки людських доль понівечено цією жахливою трагедією. Дякуємо героям, людям різних професій, які в екстремальних умовах доклали титанічних зусиль для приборкання нещадного атому та не допустили збільшення маштабів трагедії. Бажаю всім ліквідаторам міцного здоров’я та добробуту в родинах.

Під час засідання «круглого» столу учасники обговорили низку важливих питань. Зокрема, щодо покращення соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, пенсійного, медичного забезпечення, пільгового проїзду в автотранспорті тощо.

Інф. районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/12/kruhlyj-stil-z-nahody-vshanuvannya-likvidatoriv-na-chaes/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.