- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У НГВУ «Надвірнанафтогаз» вперше за історію нафтогазовидобування визначили взірцеву свердловину

Posted By Модератор On 06.12.2019 @ 14:24 In Новини | No Comments

Минулого тижня стартував і успішно завершився конкурс «Взірцева свердловина видобувного фонду НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта», участь в якому взяли всі 7 бригад цеху з видобутку нафти і газу. Кожна бригада готувала для оцінки дві видобувні свердловини різних способів експлуатації. Такий конкурс дебютував вперше за всю історію нафтогазовидобування у краї. Ініціатива його проведення належить начальникові цеху з видобутку нафти і газу Ігорю Дуді, якого підтримало керівництво НГВУ, а майстри й оператори з колективами бригад охоче відгукнулися на таку пропозицію.

Для підготовки та проведення конкурсу створили організаційний комітет, до складу якого ввійшли: керівники служби технічних сервісів, групи кадрових сервісів, відділу ТВВ, служби ОП та ПБ, цеху видобутку нафти й газу, старший інженер з видобутку, старший інженер з ремонту свердловин, представник профспілкової організації НГВУ.

DSC_7396 [1]

Завдання такого першого престижного змагання – покращити стан наземного обладнання свердловин, впровадити культуру підтримання видобувного фонду у зразковому стані, формувати у колективах бригад почуття взаємоповаги, взаємодопомоги та одночасно нетерпимості до порушників технологічної дисципліни, обмін досвідом.

IMG_2746-11 [2]

Для визначення переможців комісія візуально обстежувала запропоновані бригадою свердловини. Безкомпромісне журі під орудою операційного менеджера оцінювало свердловини згідно з критеріями, визначеними Положенням про конкурс, зокрема, зовнішній вигляд свердловини й обладнання; стан пригирлового майданчика; комплектність обладнання свердловини; відповідність обладнання гирла вимогам фонтанної безпеки та іншим чинним нормативним документам.

IMG_2846 [3]

Переможців визначили у двох категоріях: «Взірцева свердловина механічного способу експлуатації» та «Взірцева свердловина фонтанного (газліфтного) способу експлуатації».

За підсумками оцінки журі кращими визнані:

– у номінації «Взірцева свердловина механічного способу експлуатації» – свердловина №430 Битків-Бабченського родовища, бригада №1, майстер Василь Рибарук;

– у номінації «Взірцева свердловина фонтанного (газліфтного) способу експлуатації» – свердловина №11 Довбушансько-Бистрицького родовища, бригада №3, майстер Сергій Ляшевич.

IMG_2906 [4]

Символічно, що підсумки конкурсу оголосили на території свердловини №430 Битків-Бабченського родовища, яка визнана кращою, і відтепер має стати еталоном та взірцем із впорядкування (глибина – 2163 м, пробурена 16 грудня 1958 року). Свердловини-переможці обладнають інформаційними табличками «Взірцева свердловина НГВУ «Надвірнанафтогаз», а для бригад, які їх обслуговують, відтепер висока честь і відповідальність та почесний трудовий обов`язок працювати на таких взірцевих виробничих об`єктах.

Варто сказати, що бригади з видобутку на чолі з майстрами ретельно готувалися до конкурсу. Усіх майстрів відзначено дипломами учасника конкурсу. Майстри-переможці отримують матеріальну винагороду. Грошових виплат від профспілки удостоїлись оператори, які брали активну участь у підготовці кращих свердловин до конкурсу: Василь Мельник, Микола Глущук, Михайло Онуфрак, Віталій Типусяк, Микола Вінтоняк, Михайло Ференцюк, Василь Романюк, Володимир Ломпас, Василь Дутчак, Андрій Андрусяк, Роман Кіндратюк.

Вітаємо переможців та дякуємо всім учасникам! Сподіваємося, що такі змагання стануть доброю традицією для надвірнянських нафтовиків і сприятимуть покращенню культури виробництва та технічного стану обладнання.

За інформацією

Facebook сторінки

Укрнафта Захід.

Світлини Анатолія Чиркова.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2019/12/u-nhvu-nadvirnanaftohaz-vpershe-za-istoriyu-naftohazovydobuvannya-vyznachyly-vzirtsevu-sverdlovynu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/12/DSC_7396.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/12/IMG_2746-11.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/12/IMG_2846.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2019/12/IMG_2906.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.