- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Безпека під час купання на Водохреща

Posted By Модератор On 17.01.2020 @ 12:08 In До відома краян,Застереження | No Comments

Вважається, що на Водохреща вода у річках та інших водоймищах має чудодійну силу і здатна навіть зцілювати. Купання в ополонці – це християнський звичай, що здійснюють на Водохреща, який символізує очищення від гріхів. Крім того, це ще й гарний спосіб зміцнити імунітет. Для того, щоб отримати від купання задоволення та користь, потрібно дотримуватись нескладних рекомендацій.

Перед купанням в ополонці не завадить проконсультуватися з лікарем, який має підтвердити, що Ваше занурення у воду не призведе до проблем зі здоров’ям. Опісля починайте підготовку. Вранці, за 2 години до занурення, добряче поснідайте поживною вуглеводно-білковою їжею. Прибувши на місце, зробіть гарну зарядку. Побігайте, поприсідайте, зробіть загально розвиваючі вправи. Вам має бути тепло не тільки ззовні, але і зсередини. Потім швидко зніміть одяг (заздалегідь потурбуйтесь, щоб він був без шнурків і ґудзиків) і підійдіть до ополонки.

Входити у воду потрібно поступово, інакше організм може зазнати шоку. Спочатку намочіть руки, розітріть їх водою по плечі. Зануртеся у воду по коліна і тільки потім можна занурюватись повністю. Ні в якому разі не пірнайте з головою – це може негативно вплинути на Ваше здоров’я і призвести до запалень. Максимальна тривалість купання 6-10 секунд. Після купання випийте гарячого молока або чаю, які відмінно зігрівають організм. Обов’язково не забудьте про килимок під ноги і великий теплий рушник.

Купайтесь тільки у встановлених місцях у присутності представників служби порятунку і медичних працівників. Ні в якому разі не вирушайте до водойми поодинці.

Андрій Мочерняк,

начальник Надвірнянського РВ УДСНС

в Івано-Франківській області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/bezpeka-pid-chas-kupannya-na-vodohrescha-4/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.