- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Дарія Іроденко зустрічає своє 90-річчя

Posted By Модератор On 17.01.2020 @ 12:12 In Людина та її справа,Свята | No Comments

Щиро вітаємо високоповажну надвірнянку Дарію ІРОДЕНКО із золотим 90-літнім ювілеєм.

90-років [1]

Українка, сподвижниця відродження національного українського духу. Патріотка, талановита, відповідальна, розумна, принципово непоступлива, завзята, всеціло віддана українській справі. Горда з того, що є українкою, ходила українськими дорогами правди і добра. Берегиня українського духу, боялась тільки одного – розминутися з Честю.

Педагог за фахом працювала на освітній ниві у школах Прикарпаття. Далі – у Порогівському лісопункті, економістом у Надвірнянському лісокомбінаті. І цей величезний колектив (майже 6 тисяч працівників) обрав п. Дарію заступником голови комітету профспілки на 20 років. Вийшла на заслужений відпочинок й активно включилась у вир національного відродження.

У 1989-му у Надвірній активістки організували міський осередок «Союзу Українок», а Дарію Іроденко обрали заступником його голови, пізніше вона – голова районної філії «Союзу Українок».

Діяльна союзянка вкладала душу в українську справу. Організувала 12 осередків «Союзу Українок» у навколишніх селах Надвірнянщини та на нафтопереробному заводі. Ця подвижницька праця принесла великі плоди – згуртувала народ, збудила національну свідомість. Прийшло усвідомлення приналежності кожного до визначального періоду творення Української Держави. І що саме ми закладаємо її фундамент.

Пані Дарія розгорнула велику виховну та просвітницьку роботу, потужну інформативно-агітаційну діяльність. Мала велику відповідальність перед майбутнім. Опікувалась підростаючим поколінням, його духовним гартом, як майбутніх ідеологічних подвижників держави. Мудра, наполеглива давала життєстверджувальні орієнтири молоді як напрям і точку опертя. Боролась за збереження українських святинь та історичної пам`яті. Відновлювала національні, культурні, духовні надбання століть. Формувала повагу до духовних джерел нації. Знала, що на основі українських традицій відродиться національна свідомість та історична пам`ять, бо молоде покоління мусить мати непохитну віру у наш народ і його велике призначення. Вірила – єдність, братерство, підтримка є запорукою побудови міцної Української Держави. Прийшло усвідомлення, що Україну мусимо будувати разом. Патріотизм зануртував у душах і серцях, люди гуртувались і діяли. Спільні справи давали результат. Відновлювався український дух в Україні. Народ ставав надійною опорою держави.

Разом із союзянками Дарія Іроденко брала участь в освяченні могил і відкритті пам`ятників Героям УПА та каплиць, урочистих відправленнях воїнів в Українську Армію. Своїми вагомими здобутками, досвідом ділилась на з`їздах, зустрічах, спільних святах. Малі справи кожного єднались у велику справу побудови України. Разом засівали золотими зернами українську ниву, щоб українці через віки пронесли гасло «Україна – понад усе».

Пані Дарія – неповторна особистість, моральний авторитет. Людина з великої букви. На таких тримається світ. Працювала, не покладаючи рук. Співала вона і в церковному хорі, наполягала на вивченні у школі релігії як предмету. В її доробку багато добрих справ. Знала – від ревності кожного залежить доля України. Міцно стоїть на національних позиціях, християнських чеснотах, жертовному, безкорисливому служінню українській справі. Пройшла шлях, гідний наслідування. Наповнювала душі духовними скарбами, твердою вірою у велике майбутнє України, будила національну свідомість для виховання справжніх українців, об`єднаних в єдину родину.

Подвижницьку працю п. Дарії гідно поціновано Почесними грамотами Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ за підписом Єпископа Павла Василика, Івано-Франківського відділу «Союзу Українок», облдержадміністрації, Надвірнянської районної і міської рад, подяками. Низький уклін Вам за сумлінну жертовну працю.

У день величного ювілею, дорога й шановна п. Даріє, складаємо Вам святкові віншування, щиру подяку і найкращі побажання. Ваше життя, багате на добро, нехай буде сповнене теплом людської вдячності. Нехай Всевишній дарує Вам здоров`я, мир, злагоду, радість буття на довгий вік, на все життя. Рясних Вам ласк, достатку і добра, а Бог благословить Вас великими і багатими милостями! Наснаги Вам на многії і благії літа!

Обіймаємо, цілуємо, любимо, дякуємо за Козацький дух та Лицарську поставу! З роси і води!

З повагою і любов`ю

друзі, знайомі, члени районних

організацій «Союз Українок» і «Просвіта».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/dariya-irodenko-zustrichaje-svoje-90-richchya-2/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/01/90-років1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.