- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Луганські гімназисти гостювали у Надвірній

Posted By Модератор On 11.01.2020 @ 13:13 In Акцент,Ми - українці | No Comments

Новорічні та Різдвяні свята – найкращі для єднання не тільки родин, а й усього українського народу, суспільства. Вифлеємське зоряне сяйво і новонароджений Господній Син благословляють на шлях любові, миру, розбудови рідної держави, майбутнє якої залежить від молоді. Тому саме молоді важливо вивчати народні традиції, обряди.

Такою нагодою під час різдвяних канікул скористалися 25 старшокласників Міловської гімназії із Луганщини, котрі прибули 5 січня у супроводі дорослих (керівник групи Лариса Яцелон) на терени Надвірнянщини. Святвечір вони провели у сім`ях жителів м. Надвірна та навколишніх сіл, разом смакуючи кутею, прославляючи Христа у колядках, знайомлячись із вертепними та іншими місцевими обрядовими дійствами.

Зацікавили їх також майстер-класи із виготовлення ялинкових іграшок у Надвірнянському райцентрі дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді, змістовні екскурсії у Музеях історії Надвірнянщини та нафтопромислів Галичини, у відомому ТК «Буковель», на популярній полонині «Два перці» й ін.

Із задоволенням подивилися виставу «На Рождество» в обласному музично-драматичному театрі ім. І. Я. Франка, а також мали змогу оцінити яскраві програмні номери фестивалю «Файне Різдво» у м. Надвірна.

Юні луганчани побували на Прикарпатті у рамках проекту «Різдво єднає». Сподіваємось, що гостювання стане для них пам`ятним, а одвічний оберег – Різдвяний Дідух – наповнить їх волелюбним карпатським духом та гуцульським оптимізмом.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/luhanski-himnazysty-hostyuvaly-u-nadvirnij/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.