- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянський інклюзивно-ресурсний центр отримав спеціальний автомобіль

Posted By Модератор On 24.01.2020 @ 12:44 In Акцент,Влада | No Comments

Цьоготижневої середи в Івано-Франківську на території Інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася передача шести спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів нашої області.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Віталій Федорів і Дмитро Романюк, керівники окремих структурних підрозділів ОДА. Посадовці переконані, що завдяки новому транспорту послуги інклюзивно-ресурсних центрів області стануть доступнішими для сімей, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.

Спеціальний транспорт придбали минулого року за рахунок субвенції з Державного бюджету на умовах співфінансування з обласного бюджету. Власниками авто стали інклюзивно-ресурсні центри Надвірної, Богородчан, Верховини, Долини, Косова та Рожнятова.

  • Придбані автомобілі – це ніби мобільні переїзні кабінети. Вони обладнані необхідними засобами для надання додаткових психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими потребами. У таких мобільних інклюзивно-ресурсних центрах фахівці – логопеди, психологи та дефектологи – зможуть дістатися найвіддаленіших населених пунктів. Кожна дитина матиме змогу пройти обстеження й отримати фахову підтримку та допомогу.

Крім того, автомобілі укомплектовані дидактичними матеріалами, іграшками для проведення корекційної роботи. Задні двері спецавтомобіля обладнані підйомником та спеціальним пристроєм для колісних крісел.

Зараз в Івано-Франківщині працюють інклюзивно-ресурсні центри у 15-ти районах, п’яти містах та двох об’єднаних територіальних громадах.

Інф. Надвірнянської РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/nadvirnyanskyj-inklyuzyvno-resursnyj-tsentr-otrymav-spetsialnyj-avtomobil/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.