- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Скасувати абонплату за транспортування газу

Posted By Модератор On 31.01.2020 @ 12:47 In Акцент,Ситуація | No Comments

З першого січня ц. р. за газ потрібно сплачувати двічі: одна платіжка за сировину, друга – за доставку. Люди вимагають негайно скасувати ухвалу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) про так звану «абонплату за транспортування газу», яка у певній мірі є грабіжницькою.

газ [1]

З приводу цього народний депутат України Зіновій Андрійович 28 січня ц. р. подав депутатське звернення Прем`єр-міністру України Гончаруку О. В. та Голові НКРЕКП Тарасюку В. В. У зверненні зазначено, що жителі виборчого округу №87 скаржаться на непомірну плату за розподіл (доставку) газу до споживачів, особливо це відчувають ті, котрі заново приєдналися та вживали заходів з економного використання палива. Розмір абонентської плати негативно вплинув на добробут жителів, особливо соціально малозахищених, який і так бажає бути кращим. Таке масове невдоволення жителів краю зумовило впровадження в дію норм Постанови НКРЕКП від 07.10.2019 р. № 2080 «Про затвердження змін до деяких Постанов НКРЕКП». Народний депутат зазначає, що переважно більшість транспортних систем газопостачання будувалася за власний рахунок споживачів і плату за їх користування згаданою Постановою покладено на тих же споживачів.

За станом на 18-у год. 28 січня 2020 р. петицію за № 22/083148-еп оприлюднену 20 січня 2020 року на ім`я Президента України, за відміну плати за розподіл (доставку) природного газу до споживачів, підтримано 26293 голосами при 25 000 необхідних.

«Звертаю Вашу увагу на те, що в державі повністю відсутній контроль за якістю газу, що постачається споживачам, зі сторони уповноважених на це відомств.

Прошу терміново внести до Верховної Ради України, як невідкладний, законопроект про скасування норм статей 4, 40, 41 Закону України «Про ринок природного газу» від 9 квітня 2015 р. №329-VIII із змінами та доповненнями в частині запровадження абонентської плати за розподіл (доставку) природного газу до споживачів.

Прошу Вас розглянути дане звернення та повідомити мене у встановлений законом термін», йдеться у депутатському зверненні народного депутата України Зіновія Андрійовича.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/skasuvaty-abonplatu-za-transportuvannya-hazu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/01/газ.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.