- Народна Воля - http://volya.if.ua -

СЛАВІМО ХРИСТА!

Posted By Модератор On 17.01.2020 @ 12:14 In Духовність,Свята | No Comments

У неділю, 12 січня, до церкви верховних апостолів Петра і Павла у Пасічній завітав вокальний ансамбль «Опришки», в який входять учасники із Биткова, Пасічної, Пнів’я.

Виступ-ОПРИШКІВ-У-Пасічній [1]

Церковне подвір’я заповнили парафіяни Пасічної, котрі після Служби Божої вирішили послухати виступ аматорів, а також багато діточок, молоді і, звичайно, літніх людей.

…Яскраве і, на диво, тепле січневе сонце посилало свої промінчики на парафіян, обціловуючи кожного. Я підняла очі: переді мною відкрилося диво – справжні опришки, які постали із сивих віків, у яких б’ються гарячі і палкі серця, у будь-яку мить готові стати на захист рідної України.

…Та сьогодні вони навістилися, щоб колядками, чудовими сценками прославити народження Ісуса – Спасителя світу. Мені на мить здалося, що я опинилася у казці: слова колядок проникали глибоко у душу, торкалися сердечних струн, хотіли вирватись високо у гори, де їм привітно кивали вітами високі смереки. Я бачила в очах своїх односельців сльози, а уста шептали: «Новонароджене дитятко Ісусику, Ти тут, між нами…».

Після колядок «опришківці» порадували присутніх коломийками, які беруть початок із сивої давнини.

Наприкінці отець Олег Гуляк подякував «Опришкам» за таке чудове Різдвяне дійство, побажав нових творчих успіхів і Божого благословення, голова церковного комітету Василь Гусар присвятив виступаючим чудові поетичні рядки.

Виступ закінчився, а парафіяни неохоче покидали церковне подвір’я, бо Різдвяне дійство стало для них справжнім святом, а колядки відлунювалися у серцях неповторними срібними дзвіночками.

Я пішки добиралась додому – не хотілося їхати. Роздумувала над кожним словом колядок, віншувань, неповторних сценок. Здавалось, що мене супроводжує малий Ісусик: так легко, оновлено, очищено, святково стало на душі.

На мою думку, таким аматорам, як «Опришки» – місце на великій сцені.

Парасковія ЛАХВА,

учитель Пасічнянського ліцею.

Світлина Михайла Садрука.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/slavimo-hrysta-2/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/01/Виступ-ОПРИШКІВ-У-Пасічній1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.