- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Свято Пампуха» та конкурс «Різдвяне дійство»

Posted By Модератор On 17.01.2020 @ 12:42 In Ми - українці,Свята | No Comments

Жителів та гостей Надвірної вразив своєю колоритністю та самобутністю культурно-мистецький проект «Файне Різдво». 12 січня колядувала вся Надвірнянщина, адже відбувся районний фестиваль-конкурс «Різдвяне дійство». Конкурс вертепів, заснований та організований відділом культури РДА і районним будинком культури, став традиційним і проходить на теренах Надвірнянщини вже декілька років поспіль.

усі-і-пампухи [1]

Високу майстерність та яскраві вертепи як на сцені «Файного Різдва», так і районного будинку культури показали колективи зі всього Надвірнянського району. У «Різдвяному дійстві» взяли участь 21 колектив, а це – 340 учасників. Після цього конкурсу біля головної ялинки надвірнянців потішив народний аматорський хор «Опілля» із с. Пуків Рогатинського району.

дівчата [2]

Напередодні свята Старого Нового року, 13 січня, на майдані Шевченка біля новорічної красуні-ялинки відбулося чудове «Свято Пампуха». Працівники районного центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді (РЦДТНПВМ) підготували неперевершену мистецьку програму, в рамках якої – різноманітні конкурси та забави. Особливо вразили гостей конкурси різдвяних віншувань, щедрувань та пампухоїдів. Для файних ґаздинь провели майстер-клас зав’язування гуцульської хустки. На сцені «Файного Різдва» вітали зі святом колядками вихованці та педагоги РЦДТНПВ. Вже за доброю традицією відроджували давній український танець «Канада». Гостей фестивалю пригощали пампухами, які є невід’ємною стравою на святковому столі у кожній надвірнянській родині. Всі присутні на святі в унісон колядували, танцювали біля ялинки, де відчувався справжній дух Різдва.

колядники [3]

Завершився фестиваль «Файне Різдво у Надвірній» у вівторок, 14 січня, на свято св. Василія Великого, за участі Національного академічного ансамблю пісні і танцю «Гуцулія» та заслуженої артистки України Світлани Весни, повідомляє сайт Надвірнянської міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/svyato-pampuha-ta-konkurs-rizdvyane-dijstvo-2/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/01/усі-і-пампухи1.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/01/дівчата1.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/01/колядники1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.