- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Тисменичанці відстоюють право добровільності об`єднання

Posted By Модератор On 17.01.2020 @ 12:48 In Громадськість,Ситуація | No Comments

У середу, 15 січня, під стіни Івано-Франківської ОДА прийшли жителі села Тисменичани з вимогою приєднання до Івано-Франківської ОТГ. Однак згідно з Перспективним планом об’єднання територіальних громад їх мають приєднати до Переріслянської ОТГ. Селяни кажуть, що їм не вигідне таке приєднання, оскільки це дуже далеко та й 80 відсотків тисменичанців працюють в Івано-Франківську.

тисменичани [1]

Зараз у Переріслянську ОТГ об’єднуються чотири дотаційні села, а Тисменичани утримували, аби забезпечити спроможність громади, адже у цьому селі багато землі та працьовитих жителів.

Тисменичанський сільський голова Сергій Баланюк каже, що допустили дуже багато порушень під час об’єднання на сесії у Перерослі.

«Боротьбу ведуть із 2015 року. Тоді громада мала об’єднувати вісім сіл із адмінцентром у Тисменичанах. Але ми не могли отримати погодження від усіх сіл. Однак потім громада розділилася на чотири з села з кожної сторони. Переріслянська ОТГ об’єдналася, вона відбулася з порушеннями, все тихенько зробили», – констатує Сергій Баланюк.

Жителі Тисменичан наголошують, що добровільне об’єднання ніхто не скасовував. Громада самостійно відправила документацію про приєднання до Івано-Франківської ОТГ на розгляд до Кабміну. Крім того, 14 січня вони хотіли перекрити дорогу, але передумали.

«Ми вже дійшли до того, що перекриваємо дорогу. Це – не правильно, я проти цього», – переконує сільський голова і стверджує, що для тисменичанців немає ніяких перспектив у Переріслянській ОТГ, а Івано-Франківськ – місто європейське.

«Ми ніколи не здамося! Переріслянська ОТГ тримається руками і ногами за нас, бо у нас багато ресурсів. Об’єдналися та й живіть собі! Ми собі хочемо жити так, як нам того хочеться. Добровільно хочемо об’єднатися», – каже тисменичанка села Марта Павлюк.

Громада Тисменичан та заступниця голови Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук домовилися, що у понеділок, 20 січня, представники обл­держадміністрації поїдуть до Києва на консультаційну комісію, де й обговорять питання громади. А у вівторок, 21 січня, дізнаються дату наступного засідання комісії, на яке запросять ініціативну групу з Тисменичан.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/tysmenychantsi-vidstoyuyut-pravo-dobrovilnosti-objednannya-2/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2020/01/тисменичани.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.