- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Військовий облік: від шкіл до підприємств

Posted By Модератор On 31.01.2020 @ 12:39 In Військо,У райдержадміністрації | No Comments

На семінарі-навчанні у райдержадміністрації цьоготижневого вівторка під орудою начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції, оборонної і мобілізаційної роботи апарату РДА Андрія Левицького йшлося про ведення військового обліку та поставлені на 2020-й рік завдання.

Перед відповідальними за військовий облік працівниками органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, керівниками загальноосвітніх закладів Надвірнянщини виступили: заступник військового комісара – начальник відділення комплектування райвійськкомату підполковник Володимир Козак, начальник відділення – обліку офіцерів запасу і кадрів майор Уляна Івасютин та провідний спеціаліст відділення командування Ірина Кривонос, командир 76-го кадрового окремого батальйону територіальної оборони, який формується та комплектується на базі райвійськкомату, майор Іван Гусаревич.

  • Як поінформували вони, питання ведення військового обліку перебуває нині на особливому контролі. У першому півріччі ц. р. передбачається провести звірку, а протягом наступних шести місяців 2020-го – перевірку військового обліку. Цим займатиметься відповідна комісія із 10-ти осіб. Учасників семінару із графіком звірок і перевірок стану ведення військового обліку, зокрема, у загальноосвітніх закладах району, НГВУ «Надвірнанафтогаз», КНП «Надвірнянська ЦРЛ», «Районна дитяча лікарня», Надвірнянському будинку дитини, КП «Надвірнаводоканал», спецагролісгоспі, охоронній фірмі «Січ» та в інших установах і підприємствах ознайомив Андрій Левицький. Посадовець наголосив на важливості якісного, вчасного і у встановлені терміни проведення звірки.

Очікується, що окремі підприємство, установу чи організацію вибірково перевірятимуть ще й відповідальні працівники ОДА, оперативного командування «Захід», Сухопутних військ.

Також він нагадав, що з 1 квітня вступає в дію Указ Президента України про призов громадян на строкову військову службу із 18-ти років. Підготовчі дії до призовної кампанії розпочнуться вже з 5 лютого. Призов триватиме навесні і восени не два, а три місяці: протягом квітня, травня та червня, і відповідно – жовтня, листопада, грудня. У другій декаді квітня, орієнтовно із 14-го по 16-те числа, проведуть триденні навчальні збори з випускниками 11-х класів, повідомив присутнім директорам шкіл міста і району Андрій Левицький. Заплановано збори і з вчителями ДПЮ.

  • Чималу увагу працівники райвійськкомату акцентували на деяких аспектах ведення обліку офіцерів запасу, котрі в семиденний термін зобов`язані повідомляти про зміни у своїх військово-облікових даних. Констатовано про низьку явку офіцерів запасу до районного військового комісаріату. Ірина Кривонос зупинилася у своєму виступі на порядку організації і ведення обліку призовників та військовозобов`язаних; порядку зняття із військового обліку 60-річних; питаннях приписки до призовної дільниці осіб призовного віку. Вона також розтлумачила постанову № 921 від 7 грудня 2016 р. «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» та зміни, внесені до цього документу; проаналізувала порушення, виявлені торік у процесі звірки і перевірки військового обліку.

Про особливості служби у батальйоні територіальної оборони, укладення контракту в резерві ЗСУ та виплату коштів наприкінці року резервістам за виконання бойових завдань у резерві доповідав Іван Гусаревич. Мовилося, що цьогоріч батальйон територіальної оборони розгорнуть на навчальні збори у Надвірній.

Учасники семінару отримали вичерпні відповіді на всі питання, серед яких, приміром, актуально прозвучала проблема проходження військовозобов`язаними медкомісії у РВК один раз на 5 років. Але з врахуванням того, що в державі нині діє особливий період, то проходити таку комісію військкомат може викликати один раз на три роки, уточнили працівники РВК.

Інф. РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2020/01/vijskovyj-oblik-vid-shkil-do-pidpryjemstv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.